SRPSKO MORE SREBRNOG SJAJA Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji koju morate doživeti

J. K.

14:23

Turizam 0

U zagrljaju dve reke, plavog Dunava i zlatonosnog Peka – Veliko Gradište krije biser čarobne lepote i sjaja koje se naziva Srebrno jezero.

SRPSKO MORE SREBRNOG SJAJA Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji koju morate doživeti
Shutterstock

 

Na području Braničevskog okruga u istočnoj Srbiji, na samo dva kilometra od Velikog Gradišta, u okruženju šumovitog Belog Bagrema nalazi se Srebrno jezero.

Turisti se često opredeljuju za ovu lokaciju kada žele da provedu slobodne dane ili produženi vikend u Srbiji, jer predstavlja odlično mesto i za porodični odmor, ali i za mlađe generacije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovo veštačko jezero, smešetno u dolini je nastalo pregrađivanjem dunavskog rukavca i okruženo je šumovitim brdima. Sam naziv Srebrno jezero dolazi od specifične boje vode koja ima srebrnkast odsjaj u suton, tako da sve to je dovoljno da pruži mnogim turistima mnoštvo aktivnosti, a u nastavku smo izdvojili neke od njih: biciklizam, krstarenje, kampovanje, sportske aktivnosti, aktivnosti na vodi, i naravno, kupanje.

Plaža će sigurno zadovoljiti svakog gosta, jer postoje tri – šljunkovita, travnata i betonska. Deo plaže prekriven šljunkom je delimično stepenast i tu turisti uživaju na najosunčanijem delu jezera, dok je drugi deo u sklopu bara gde se, osim plažnog mobilijara, mogu iznajmiti pedaline. Ljubitelji prirodne, bagremove hladovine, uživaće na travnatoj plaži u čijem nastavku se nalaze teren za odbojku na pesku i vaterpolo teren. Betonska plaža, s koje se brzo ulazi u duboku vodu, pogodna je za iskusnije plivače. Na njoj su postavljeni suncobrani, koje turisti mogu besplatno koristiti.

Osim što možete užvati u kupanju, šetnji kraj jezera ili vožnji pedalinom, na raspolaganju vam je i akva park sa 5 bazena različite dubine, i toboganima. Pored akva parka nalazi se i diskoteka koja je naročito popularna za Prvomajski uranak, kada se ovde organizuju žurke.

Ukoliko želite da posetite još neka mesta, u okolini Srebrnog jezera nalaze se i čuveno arheološko nalazište Viminacijum, zatim Ramska i Golubačka tvrđava, kao i srpski manastiri Tumane i Nimnik.

Srebrno jezero na mapi:

 
seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading