IDILIČNO MESTO NA JUGU SRBIJE Mesto skriveno bujnom prirodom predstavlja pravu atrakciju za ribolovce i ljubitelje prirode

Jelena Vamović

10:32

Turizam 0

Jedno od najlepših jezera u opštini Petrovac na Mlavi svako je Koreničko jezero.

IDILIČNO MESTO NA JUGU SRBIJE Mesto skriveno bujnom prirodom predstavlja pravu atrakciju za ribolovce i ljubitelje prirode
printscreen

 

Obalu jezera, čiste i lepe vode, krasi izuzetno čarobno prirodno okruženje, bez vidljive urbanizacije, sa svega par vikendica. Smešteno je u ataru sela Busur.

printscreen instagram

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Jezero je jedno od novonastalih i predstavlja pravu atrakciju za turiste. Postojeće staro jezero nalazi se na nekih par kilometara bliže selu i smešteno je u blizini glavnog puta i poznato je pod nazivom Busursko jezero.

Ne postoje uređene plaže, pa samim tim je skoro i nemoguće videti kupače na ovom mestu. To, uz bistru vodu iz potoka, utiče na to da jezero izgleda besprekorno čisto. Iako jezero ne privlači kupače, u dobroj meri ga posećuju druge grupe ljudi: ribolovci, fotografi i ljubitelji prirode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Put oko Srbije (@put_oko_srbije)

Od svih posetilaca, Koreničko jezero definitivno najčešće posećuju ribolovci. Jezero je bogato različitim vrstama ribe, kao što su: šaran, babuška, amur, tostolobik, bodorka, deverika, linjak, sunčanica, crvenkapa i bandar. Karakterišu ga veliki primerci šarana, babuške i bandara, među kojima dominiraju šarani sa težinom od čak 20 kilograma.

 

Koreničko jezero na mapi:

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading