INTERNACIONALNI OPERSKI DANI Subotica i Novi sad domaćini sjajne manifestacije

Lepote Srbije

14:00

Manifestacije 0

Velikim operskim koncertom "Muzički mostovi" u subotu, 8. oktobra, počeće prvi "Internacionalni operski dani" u organizaciji Srpskog narodnog pozorišta (SNP), saopšteno je iz te kuće.

INTERNACIONALNI OPERSKI DANI Subotica i Novi sad domaćini sjajne manifestacije
pixabay

 

Kako se navodi, pored najboljih pevača regiona, solista opera iz Sarajeva, Osijeka, Skoplja, Varne i Novog Sada, na subotičkoj sceni "Jadran", pod dirigentskom palicom direktora Opere Hong Kong, maestra Elia Orčuola, publika će biti u prilici da čuje najlepše arije italijanskog i francuskog repertoara kompozitora Verdija, Rosinija, Bizea, Pučinija.


Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov rekla je da je cilj Internacionalnih operskih dana je da se kreira platforma za buduće saradnje, razmene, koprodukcije, zajedničke projekte sa operskim kućama - ne samo u regionu ili Evropi, nego i internacionalno.

- Jako nam je bitno da skrenemo fokus na operske kuće na Balkanu i da omogućimo našim umetnicima da gostuju i istovremeno da ugostimo i umetnike drugih operskih kuća kod nas u SNP-u - objasnila je Milankov.

Uz soliste SNP-a, Mariju Jelić, Stevana Karanca i Višnju Radosav, na koncertu će nastupiti i sopran Aida Čorbadžić, tenor Đorđi Čučkovski, bariton Igor Krišto i bariton Plamen Dimitrov, pod dirigentskom palicom Elia Orčuola.

- Na prvim Internacionalnim operskim danima koji će se nakon gala koncerta u Subotici, nastaviti okruglim stolom u Srpskom narodnom pozorištu, prisustvovaće preko 20 upravnika, operskih direktora, agenta, reditelja, kritičara, kompozitora i muzikologa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Albanije, Nemačke i Italije - kazala je Sandra Milankov.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading