Sajam turizma u srcu Šumadije

Lepote Srbije

18:45

Manifestacije 0

Turistička ponuda Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, edukativni i zabavni sadržaji, Šumadijska čajanka i Sajam zimnice samo su deo bogatog programa 14. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

sajam turizma
Lepote Srbije

U cilju predstavljanja turističke ponude Srbije i zemalja regiona, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine i Grada Kragujevca, organizuju 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 23. novembar, u 11 časova, u hali Šumadija sajma.  

Tradicionalno ovaj sajam stavlja akcenat na promociju domaćeg i regionalnog turizma koji je svoju ekspanziju doživeo proteklih godina. Tako će svoju turističku ponudu predstaviti brojni akteri turističke privrede – nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turistički centri, hotelijeri i seoska domaćinstva, turističke agencije, vinarije i destilerije.  

U pratećem delu programa u petak, 24. novembra, biće organizovana Šumadijska čajanka, zanimljivo takmičenje u kuvanju vruće rakije. Kuvanje „šumadijskog čaja“ predstavlja tradiciju ovog kraja i sastavni je deo bogate gastronomske ponude. U sklopu Sajma turizma tradicionalno biće organizovan Sajam zimnice na kojem se predstavljaju brojna gazdinstva i proizvođači domaće zdrave hrane. Posetioce očekuju brojne promocije manifestacija i destinacija, nagradna putovanja i zabavni sadržaji.  

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održava se u Kragujevcu, od 23. do 25. novembra, u hali Šumadija sajma.

 

@lepotesrbijee Verujemo da ste se pitali koji su to najlepši vidikovci u Srbiji. U ovom videu predstavićemo vam šest mesta u Srbiji koja morate posetiti. Nećemo mnogo opisivati poglede sa ovih vidikovaca, jer je to stvar ličnog doživljaja.  Opustite se i uživajte! 🇷🇸 #fypシ #fyp #srbija #ovojesrbija #srbijanadlanu #lepotesrbije ♬ original sound - LepoteSrbije

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading