MONASI TOKOM POSTA NE ZABORAVLJAJU DA SPREME RIBU NA PIRINČU: Najhrskavije jelo - recept star godinama unazad
Najhrskavije jelo tokom posta je riba na pirinču koju monasi ne zaboravljaju da spreme po receptu starom godinama unazad
Uskršnji post je uveliko u toku, a ideja za dobru hranu i razne specijalitete nikad nije dosta.
Svi volimo da isprobavamo razna jela, bilo da su u pitanju kuvana, neke salate, pite, pa sve do kolača i torti.
Već znamo da monasi sa Hilandara prave najlepšu svetogorsku čorbu sa ribom, ali oni u ovom periodu ne zaboravljaju da spreme i ribu na pirinču.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Tako nešto može samo da se poželi, jer kombinacija obara sa nogu i nema šanse da će neko odbiti.
Čak i oni koji ne poste će polizati prste kada vide koliko je fantastično.
Sastojci i recept:
riba
so
pirinač
maslinovo ulje
crni luk
zelene paprike
brašno
sirće
biber
origano
Priprema:
Ribu očistite, pa isecite na parčiće i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme uzmize tiganj i premažite ga sa maslinovim uljem u koji ćete staviti opran, ali nekuvan pirinač.
Preko njega se stavlja crni luk koji ste prethodno krupno isekli, zatim kolutovi zelene paprike, a preko svega toga ide riba.
U posebnu činiji sipajte mlaku vodu, pa u nju dodajte malo brašna, sirćeta, origana i bibera.
Sve dobro promešajte.
Sa tim sokom prelivajte ribu u tiganju sve dok ne omekša i dok ne potrošite ceo sok.
Prijatno i uživajte u ovom jelu monaha sa Hilandara koji je pravo otkriće.
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
Komentari(0)