Šareni kolač sa džemom: Jeftin je i lako se pravi

13:00

Gastronomija 0

Nova ideja za kolač

Šareni kolač sa džemom: Jeftin je i lako se pravi
Shutterstock

Potrebno je:

  • lonče od 200 g
  • 3 jaja
  • 1 lonče šećera
  • 1 lonče mleka
  • 1 lonče lulja
  • 2 ločeta brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakaa
  •  korica limuna
  •  malo džema od kajsija

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno i prašak za pecivo, ubaciti ulje, mleko i sve izjednačiti i odvojiti 1/3 i dodati kakao i izjednačiti.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

U svetli deo dodati koricu limuna i sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom. 

Kašikom nesumice stavljati  tamni deo, a između kašičicu džema. Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.

Posuti prah šećerom i vanilin šećerom Seći ohlađen. Prijatno!

 

Komentari(0)

Loading