POSNE SLAVE NE MOGU PROĆI BEZ NJE Ovaj kolač svi obožavaju, a evo kako da ga napravite na najbrži i najbolji način

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.

POSNE SLAVE NE MOGU PROĆI BEZ NJE Ovaj kolač svi obožavaju, a evo kako da ga napravite na najbrži i najbolji način
Shutterstock

 

Danas mnogi slave veliku slavu Aranđelovdan, a neki se tek pripremaju za svoju koja im dolazi.

Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tako je na svakoj slavi sočna posna bajadera jedna od omiljenih poslastica svima, ali ono na šta nikako ne smemo da zaboravimo jeste posna prelivena baklava koja se ne propušta za takve prilike.

Najsočnija, ukusna...

Nećete moći da stanete da jedete kada vidite da je jedna od najboljih koju ste probali.

Ovi sastojci su potrebni za taj recept:

  • 200 grama margarina
  • 1 pakovanje kora za baklavu
  • 200 grama suvog grožđa
  • 500 grama oraha
  • malo šećera

Za agdu treba:

  • 1 ceo limun
  • 1 litar vode
  • 1 kg šećera
Baklava Shutterstock
 

Sada sledi ono što sve zanima, a to je način pripreme:

Pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe. Zatim u pleh složite koru za baklavu pa pospite je mešaviom oraha, šećera i grožđica.

Zatim stavite drugu koru i slažite dok sasvim potrošite materijal.

Zatim isecite baklavu na romboide pa je prelijte vrelim, rastopljenim margarinom.

Pecite baklavu oko 20 minuta na 200 stepeni Celizijusa.

Vrelu baklavu prelijte za hladnom agdom, a agdu pripremate tako što pomešate vodu i šećer i opran i isečen na krugove, limun.

Kada provri agda, ostavite je sa strane da se ohladi, a zatim prelijte njome baklavu.

Ostavite baklavu da upije agdu i dobro se ohladi.

Komentari(0)

Loading