STARI MONASI U VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVE MAKARONE: Kremaste i lagane - recept sa Hilandara
Monasi u vreme posta prave makarone sa prezlama koje su kremaste i lagane po receptu iz Hilandara
Božićni post se bliži, a svima koji će postiti će značiti da pri ruci imaju što više jela koja mogu da spreme.
Starinski prebranac je svakako nezaobilazan, ali ni makarone ništa manje ne zaostaju.
Sada su pred vama makarone sa Hilandara kakve samo monasi prave.
Specijalitet za desetku, a u njima mogu da uživaju i oni koji ne poste.
Izdvojeni su sastojci koji su potrebni za taj recept:
Tahini
Testenina (makarone) po vašem izboru, ali obavezno posna
Maslinovo ulje
Stari hleb
Suncokretovo ulje
So
Priprema:
Skuvajte testeninu sa malo soli i zejtina. Ocediti testeninu, dok je još vruća preliti sa malo maslinovog ulja i mrvicama hleba (prezle) koje ste propržili na ulju. Servirajte testeninu i prelijte tahini pastom. Ukus je prosto savršen.
NAPOMENA: Možete odstupiti od originalnog recepta i testeninu obogatiti šampinjonima ili nekom drugom vrstom pečuraka.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
Komentari(0)