VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena
Naš današnji predlog za ručak je pasulj po starom receptu iz JNA:
Sastojci:
- 500 gr pasulja
- 1 glavica crnog (crvenog) luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 gr masti ili ulja
- so, biber, 1 kašika suve začinske paprike, 1 kašika mešavine začina, 1 list lovora, 1 suva paprika, peršunov list
Priprema: Pasulj potopite u vodu dan ranije, pa ga ocedite i dobro operite. Iseckajte sitno crni i beli luk, kao i šargarepu. Propržite na ulju ili masti pa ostavite sa strane. Proržite i kobasice i ostavite ih sa strane. U dublji lonac stavite pasulj da se kuva. Prvu vodu prospite pa sipajte drugu vodu i kuvajte pasulj. U ključalu vodu dodajte pola glavice svežeg crnog luka, a potom i lovorov list i začine, a potom i prodinstan crni luk, beli luk i šargarepu. Dodajte i kobasice i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini.
Napravite zapršku od brašna i začinske paprike pa zapržite pasulj.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)