Kada sledeći put budete kuvali krompir, dodajte jednu namirnicu: Neće se raspasti i brže će biti gotov

11:00

Gastronomija 0

Uz pomoć ovog trika lakše ćete spremiti krompir

kropmir
Shutterstock

Krompir je inače najčešće pripremana namirnici u svakoj kuhinji i može se kuvati na mnogo različitih načina, od pravljenja čipsa do pečenja, ili čak pire krompira na nekoliko desetina načina.

Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom. Dodajte sirće u vodu, što će joj pomoći da zadrži oblik. Krompir se preporučuje da kuvate oko 30 minuta, a posle 10 minuta sipajte sirće. Sirće ima ulogu da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast.

Možete izabrati bilo koje sirće koje imate pri ruci - vinsko, jabukovo ili alkoholno, svejedno.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovaj savet možete uvek praktikovati, ali je posebno "radi" kad pravite krompir salatu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading