STARINSKA LENJA PITA S JABUKAMA: Najbolji kolač svih vremena, uspeva čak i neiskusnim domaćicama
Donosimo vam jednostavan recept za starinsku lenju pitu koja uspeva čak i nesikusnim domaćicama.
Lenja pita je jedan od omiljenih starinskih kolača koji se veoma jednostavno pravi, a takođe je i jeftin, s obzirom da većinu namirnica koje idu u kolač već imate u kući.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g masti
- 170 g šećera
- 2 jaja
- 6 kašika mleka
- 1 kašika sode bikarbone
Za fil:
- 1 kg kiselih jabuka
- 4 kašike griza
- 1/2 kesice cimeta
- 150 g šećera
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
Brašno i mast stavite u dublju posudu i dlanovima trljajte da postane krupičasto. Dodajte šećer, 1 jaje, 1 žumance, mleko i sodu bikarbonu, pa umesite. Stavite ga u frižider na jedno 1/2 sata. Zatim ga podelite na dva dela. Jedan deo razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i prebacite u namašćen i pobrašnjen pleh. Zatim stavite nadev od naribanih jabuka, pospite grizom, cimetom i šećerom. Odozgo stavite drugi deo razvaljanog testa. Premažite belancem i pecite na srednjoj temperaturi oko 40 min. Posuti šećerom u prahu i isećći na kocke, piše coolinarika.com.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
Komentari(0)