ČORBADŽIJSKO JELO Recept za čuveni srpski gulaš, nekad se služio samo kod imućnih domaćina
Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati
Sastojci:
- 500 g svinjetine
- malo ulja
- 1 crni luk
- 1 zelena paprika
- 300 g šampinjona
- 4 čorbadžijske paprike
- 1 šolja soka od paradajza
- 3 kisela krastavčića
- 50 ml belog vina
- 100 g sira
- 4 jajeta
- malo soli
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo svežeg peršuna
Priprema
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.
U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.
Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.
Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.
Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
Komentari(0)