DA LI SE NEKO SEĆA OVOG KOLAČA? Predivna poslastica sa makom i višnjama (RECEPT)
Nekada se mnogo dobro jelo, a sada se uglavnom samo sećamo tih mirisa i ukusa. Ali evo prilike da se podsetimo kako su nekad mirisale kuhinje naših baka.
Da li se neko seća ovog kolača? Evo kako da ga pripremite:
Sastojci:
5 većih jaja
10g vanilin šećera
sok i korica 1 limuna
150ml mleka
100ml ulja
350g brašna
prstohvat soli
10g praška za pecivo
200g mlevenog maka
300g očišćenih višanja iz zamrzivača
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanca, pa ih posebno i penasto umutiti. Uz postepeno dodavanje šećera umutiti ih u čvrst sneg.
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Možda vas zanima:
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Uz neprekidno mućenje mikserom u belanca dodati zatim žumanca i sjediniti sastojke.
Umućenoj masi dodati vanilin šećer, rendanu koru i sok limuna, mleko i ulje.
Sve lagano umutiti i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i so. Sastojke sjediniti mikserom.
Zagrejati rernu na 200C.
Pleh za pečenje dimenzija približno 35x20cm podmazati uljem i posuti brašnom.
Polovinu pripremljene mase sipati u pleh, ravnomerno rasporediti i peći u ugrejanoj rerni dok površina blago ne porumni, nekih 5-10 minuta.
U ostatak mase dodati mak i dobro promešati. Po potrebi, ako je previše gusta masa, dodati par kašika mleka.
Izvaditi zapečen biskvit, rasporediti oceđene višnje i preko njih preliti drugi deo testa sa makom.
Vratiti u rernu i nastaviti pečenje oko 30 minuta.
Pečeni kolač ostaviti da se skroz ohladi.
Seći na kocke željene veličine, i po želji posuti šećerom u prahu pre služenja.
Prijatno!
(Moje grne)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
Komentari(0)