NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept
Postoje razni recepti za gulaš, koji važi za jedno od komplikovanijih jela, a čuveni kuvar nedavno je otrkio kako se sprema pravi gulaš i koji sastojak čini da meso bude meko.
Sada vam donosimo jedan zanimljiv recept za teleći gulaš koji je oduševio mnoge domaćice, a sprema se na veoma jednostavan način.
Sastojci:
Možda vas zanima:
ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta
RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:
ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta
RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:
ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta
RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Začinski buket:
stabljika peršuna
stabljika celera
3 zrna bibera
3 grančice majčine dušice
Ostalo:
680 g teletine
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
limunov sok
so
mleveni biber
85 g maslaca
230 g šampinjona
2 kašike brašna
1 žumance
2 kašike pavlake
peršunov list
Priprema:
Iseći teletinu na kocke. Luk oljuštite i krupno naseckajte. Šargarepe isecite na komadiće, a pečurke načetvrtine. Stavite teletinu, luk, šargarepe, limunov sok i začinski buket u lonac, pa sve potpuno prelijte vodom. Posolite i pobiberite. Pustite da lagano vri 1 sat. U tiganju, na vatri srednje jačine, otopite 25 g maslaca. Dodajte luk i pržite ga, povremeno mešajući, dok ne postane zlatne boje. Dodajte još 25 g maslaca i pečurke. Pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta.
Ocedite tečnost od teletine i sačuvajte 6 dl. Dodajte meso i povrće pečurkama i luku, pa odložite na toplo. U velikom tiganju otopite preostali maslac. Uspite brašno i dinstajte ga, stalno mešajući, oko minut. Sklonite tiganj s vatre i postupno umešajte sačuvanu tekućinu. Vratite tiganj na vatru i mešajte umak dok ne uvrije i zgusne se. Sklonite tiganj s vatre i ostavite da se malo ohladi. U činiji umešajte žumanac i pavlaku, pa mešavinu lagano umešajte u umak. Dodajte meso i povrće pa prokuvajte 5 minuta, a da ne zavre. Začinite, ukrasite peršunom i poslužite, piše Trpeza.
Da bi meso bilo mekše i sočnije, potrebno je da se što duže dinsta!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
Gde nađe 680 grama, može li 684? Gluposti!