SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN, A JEDU NA BOGOJAVLJENJE Kako spremiti pihtije naših baka (RECEPT)
Običaj je da ih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljenje u čast krštenja Isusa Hrista. One su nezaobilazne i na slavi Sveti Jovan.
Spremaju se na Krstovdan, a jedu na Bogojavljenje.
Sastojci:
4-5 svinjskih mladih nogica
soli..bibera u zrnu
lovorov list
1 glavica belog luka
voda
Priprema:
Nogice dobro očistiti oprati i staviti u dublji lonac. Ako kuvate u ekspres loncu sipajte vode da ogrezne. Dodaj so, biber lovorov list.
Možda vas zanima:
Koledari i "protivlek" za Nekrštene dane, KAŽU DA NOĆU MOGU DA SE DESE STRAŠNE STVARI: Ovo je jedno od NAJJEZIVIJIH VEROVANJA!
Veruje se da je ovo period godine kada Isus Hrist još uvek nije bio kršten. Tokom nekrštenih dana donji svet je otvoren, pa po zemlji u to doba šetaju aveti, veštice i druge nečastive sile.
SLAVIMO Bogojavljenje: Običaji i verovanja za jedan od najznačajnijih praznika
Pravoslavni vernici posle Krstovdana slave i Bogojavljenje, a poštuju se brojni običaji.
Možda vas zanima:
Koledari i "protivlek" za Nekrštene dane, KAŽU DA NOĆU MOGU DA SE DESE STRAŠNE STVARI: Ovo je jedno od NAJJEZIVIJIH VEROVANJA!
Veruje se da je ovo period godine kada Isus Hrist još uvek nije bio kršten. Tokom nekrštenih dana donji svet je otvoren, pa po zemlji u to doba šetaju aveti, veštice i druge nečastive sile.
SLAVIMO Bogojavljenje: Običaji i verovanja za jedan od najznačajnijih praznika
Pravoslavni vernici posle Krstovdana slave i Bogojavljenje, a poštuju se brojni običaji.
Možda vas zanima:
Koledari i "protivlek" za Nekrštene dane, KAŽU DA NOĆU MOGU DA SE DESE STRAŠNE STVARI: Ovo je jedno od NAJJEZIVIJIH VEROVANJA!
Veruje se da je ovo period godine kada Isus Hrist još uvek nije bio kršten. Tokom nekrštenih dana donji svet je otvoren, pa po zemlji u to doba šetaju aveti, veštice i druge nečastive sile.
SLAVIMO Bogojavljenje: Običaji i verovanja za jedan od najznačajnijih praznika
Pravoslavni vernici posle Krstovdana slave i Bogojavljenje, a poštuju se brojni običaji.
Ostavi da kuvaju 10-15 min. pa pokupiti penu. Zatvoriti poklopac i ostaviti na tiho 1-1,5 sat da kuvaju. Ako kuvate u običnom loncu sipajte dva puta više vode on nogica stavite sve navedeno i kuvajte oko 3 sata na tihoj vatri.
Kad su skuvane ocediti čorbicu a meso odvojiti od kostiju. U tanjire rasporediti sitno seckani beli luk i odvojeno meso.
Pihtije posoliti i čorbicom preliti meso sa belim lukom. Po želji odozgo staviti tucane i slatke paprike.
Ostaviti preko noći da se stegnu.
Detalje pripreme pogledati u videu:
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)