SVI SU ODLEPILI ZA OVIM SLATKIŠEM Evo kako da napravite novogodišnji kolač zbog koga su mnogi odlepili
Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.
Vreme smišljanja gozbe i naravno, dezerta, je na vratima i zasigurno vam ponestaje ideja. Međutim, kao i uvek, internet i novi recepti u odličnom trenutku stižu u pomoć. Naime, danima po internetu kruži recept za kremastu novogodišnju tortu.
Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.
Možda vas zanima:
DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
Oni ne idu na splavove i popularne klubove, Ivana sa braćom prvi put za Novu Godinu izašla u seoski dom
Prelepa priča sa Suvobora, ovo su deca za ponos i primer
Možda vas zanima:
DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
Oni ne idu na splavove i popularne klubove, Ivana sa braćom prvi put za Novu Godinu izašla u seoski dom
Prelepa priča sa Suvobora, ovo su deca za ponos i primer
Možda vas zanima:
DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
Oni ne idu na splavove i popularne klubove, Ivana sa braćom prvi put za Novu Godinu izašla u seoski dom
Prelepa priča sa Suvobora, ovo su deca za ponos i primer
Savršen kolač za praznike, a ima još jedan bonus osim što je preukusna, jako se brzo sprema.
Sastojci:
- 2 jaja
- 8g vanil šećera
- 100g šećera
- 50 ml suncekrotovog ulja
- 50 g maslaca
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za krem:
- 200 g kompota od breskvi (ceđeni)
- 400 ml mleka
- 10 g vanil šećera
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 200 ml šlaga (već zaslađenog)
- seckani badem
Priprema:
U veću činiju staviti jaja,vanil šećer i ulje, atim to dobro umutiti mikserom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama.
Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.
Breskve isecite na kockice. Zatim, u šerpu sipajte mleko, dodajte vanil šećer, žumanca i tri kašike šećera. Potom dodajte 4 kašike kukuruznog brašna i sve umutite mikserom dok se ne stvori fini krem. Sipajte šlag i sve lepo umutite, zatim i breskve i promešajte smesu.
Krem prebacite na testo u kalupu i poravnajte ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko krema. Preko toga pospite listiće badema i stavite u rernu zagrejanoj na 180-200 stepeni na oko 25 minuta.
Izvadite tortu iz rerne i kalupa i, zavisno od ukusa, pospite šećer u prahu, cimet ili nešto vama draže.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Komentari(0)