NAJKVALITETNIJI MRČAJEVSKI KUPUS Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
Domaćini ovog kraja uzgajaju najkvalitetniji kupus, zahvaljujući kojem se svake godine tradicionalno održava čuvena "Kupusijada"
Mrčajevci, čuvena varošica, prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada", jer se na poljima u okolnim selima uzgaja najkvalitetniji kupus. I ne samo to, domaćini iz ovog kraja pripremaju i vrhunske suve slanine, rebra, sušeno meso... sve što je potrebno za čuveni specijalitet.
Priprema:
Na dno lonca staviti kašiku masti i poređati deo slanine sečene na štapiće. Preko poređati red kružno sečenog kupusa, pa preko toga meso sečeno na komade, svinjska rebra, slaninu i kružno sečen crni luk. Posuti mlevenom paprikom i biberom u zrnu, pa ponovo poređati red kupusa, red mesa i završiti kupusom. Zagrejati ostatak masti, dodati mlevenu papriku, pa preliti preko kupusa. Sipati vode da prekrije kupus i staviti da se kuva poklopljeno na tihoj vatri oko 3 sata. Kupus se više ne meša, već se lonac samo protresa.
Prijatno!
Možda vas zanima:
Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike
SAMO ŠTO NE PROPEVA Svi dobitnici priznanja ovekovečeni su na kamenoj gromadi, nazvanoj pesnička stena (FOTO/VIDEO)
Selo Mrčajevci u srcu Šumadije, opevano je mnogim pesmama, ali je i rodno mesto brojnih umetnika koji su tu odrasli i napisali prve stihove.
Možda vas zanima:
Mali Uroš iz Mrčajevaca je čudo od deteta, osmislio pametnog robota koji će biti od koristi čovečanstvu u budućnosti
Od tatine lemilice do humanoidne robotike
SAMO ŠTO NE PROPEVA Svi dobitnici priznanja ovekovečeni su na kamenoj gromadi, nazvanoj pesnička stena (FOTO/VIDEO)
Selo Mrčajevci u srcu Šumadije, opevano je mnogim pesmama, ali je i rodno mesto brojnih umetnika koji su tu odrasli i napisali prve stihove.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)