ZDRAVLJE NA USTA ULAZI Ko kaže da kolači nisu zdravi? Napravite sjajan slatkiš od urmi i obradujte svoj organizam

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Možda vam zvuči čudno, ali je preukusan.

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI Ko kaže da kolači nisu zdravi? Napravite sjajan slatkiš od urmi i obradujte svoj organizam
Shutterstock

 

Kolač sa urmama se pravi na sledeći način:

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Možda vas zanima:

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!

Gastronomija

12:00

9 maj, 2024

Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.

Priprema:

Kolač sa urmama se pravi na sledeći način:

U dublji tanjir stavimo isečene urme, pa dodamo suvo grožđe. Suvo voće prelivamo toplom vodom i ostavimo da odstoji oko 10 minuta da omekša i zatim ga procedimo kroz cediljku.

Stavimo ga u blender, dodamo lešnike i potom dodamo kakao. Za aromu dodamo ekstrakt od vanile i izmiksamo.

Smesu stavimo u dublji sud. Zatim je nanosimo na nauljeno parče aluminijumske folije, rukama rastanjimo smesu u pravouglanu formu debljine 1,5 cm. Foliju sa kolačem ostavimo 2 sata u frižideru.

Ohladjeni kolač isečemo na parčad. Na tacnu za serviranje stavimo 4 kolača sa urmama. Dekorišemo cvetovima od krugova narandže.

Prijatno.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading