DOMAĆI HLEB SA KEFIROM: Spolja hrskav, iznutra mek kao duša – ostaje svež i do 5 dana!
Kefir, kao kvasac za hleb pokazao se savršen i tako je nastao i ovaj. Hleb koji se može rezati vrlo tanko i 4-5 dana biti svež. Dodavanjem različitog brašna ukus ovog hleba se menja i svaki put je savršen.
Sastojci:
150 ml kefira
250 gr brašna za dizana testa
100 gr brašna od bundevskih semenki
100 gr raženog brašna
50-100 gr integralnog
1 kašičica soli
300 ml vode
Priprema:
Kefir i brašno dobro zamutiti i na sobnoj temperaturi, poklopljen prozirnom folijom mora odležati 24 h. Nakon toga s vodom, dodavajući brašno zamesiti hleb i držati da testo nadođe.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Možda vas zanima:
Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
GRAD KOJI ĆE VAS OČARATI SVOJOM LEPOTOM Mesto gde se za vreme Rimljana kopala i topila bakarna ruda
Grad Priboj nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, u plodnoj dolini reke Lim, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Nadošlo testo lagano istresti na nauljen papir za pečenje i blago zarolati i položiti u duguljasti kalup za pečenje i ostaviti da se 30 minuta “odmara”.
Peći prvih 15 min na 200 C, a potom na 180 C još 25 minuta, uz obavezno postavljenu posudu s vodom na dno pećnice. Pečeni hleb izvaditi iz kalupa nakon pečenja i ostaviti da se prohladi.
Prijatno!
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Komentari(0)