STARINSKI RECEPT, PRSTE DA POLIŽETE Posna sarma sa orasima koju ćete obožavati, idealna tokom posta
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Sarma je tradicionalno jelo koje je u našoj zemlji omiljeno i nijedno drugo ne može da se poredi sa njom.
Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice za vreme posta uglavnom prave sa pirinčem jer je ona jedna od najboljih u tim danima, ali ispred vas je sada najbolja posna sarma sa orasima.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA SVETOGORSKU SARMU Originalan recept za posnu sarmu sa Svete Gore, 2 sastojka su ključna
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
POSNA SARMA S ORASIMA I SUVIM ŠLJIVAMA Recept koji će Vam svi tražiti za predstojeće slave
Postaće neizostavna na slavama, prijatno.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA SVETOGORSKU SARMU Originalan recept za posnu sarmu sa Svete Gore, 2 sastojka su ključna
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
POSNA SARMA S ORASIMA I SUVIM ŠLJIVAMA Recept koji će Vam svi tražiti za predstojeće slave
Postaće neizostavna na slavama, prijatno.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA SVETOGORSKU SARMU Originalan recept za posnu sarmu sa Svete Gore, 2 sastojka su ključna
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
POSNA SARMA S ORASIMA I SUVIM ŠLJIVAMA Recept koji će Vam svi tražiti za predstojeće slave
Postaće neizostavna na slavama, prijatno.
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Nema šanse da ćete je praviti samo jednom kada osetite kako se topi u ustima sa vrućom domaćom pogačom ili hlebom.
Recept je tu, ovi sastojci su potrebni:
- slatka aleva paprika - 1 supena kašika
- kiseli kupus - 2, 5 kg
- brašno - 2 supene kašike
- crni luk - 3 glavice
- ulje - 100 ml
- šargarepa - 4 srednja komada
- biber - pola kašičice
- orasi - 500 g
- začin C - 2 supene kašike
Ovo je način spremanja:
Crni luk i šargarepu iseckati što sitnije, a orahe samleti, ali ne baš previše sitno. Zagrejati 50 ml ulja i propržiti sve sastojke. Dodati Začin C, so i biber i nasuti malo vode. Promešati, a potom skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Kiseli kupus oprati i odvojiti 45 listova. Staviti ih da se iscede od viška vode.
Kada se fil ohladio, uzeti jedan list, staviti kašiku fila, preklopiti sa leve strane, pa sa desne, pa kraj i umotati sarmu. Na isti način saviti 45 sarmi.
U šerpu sipati preostalih 50 ml ulja i ubaciti dva reda listova kupusa. Poređati sarme i prekriti ih sa još dva reda listova.
Naliti vodu do početka prvog reda kupusa i kuvati na laganoj vatri oko 3 sata.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i alevu papriku, izmešati I ostaviti da provri. Sipati zapršku u sarmu.
Kuvati još 10 minuta, a potom skloniti.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Komentari(0)