POSNE GRILIJAŠ OBLANDE: Najbolji starinski kolač - generacije pamte ukus
Posne grilijaš oblande su najbolji starinski kolač, a generacije pamte taj ukus
Uvek se najviše obradujemo starinskim poslasticama koje od jeftinih sastojaka naprave naše majke i bake.
Takođe i kada odemo na slave takve kolače prvo grabimo kada na njih dođe red.
Recept sa sastojcima je tu:
200 g margarina
200 g šećera
10 oblandi
100 g lešnika
Za fil potrebno:
100 g mlevenih oraha ili lešnika
2'0 g šećera u prahu
1 kesica vanilin-šećera
200 ml vode
Priprema je tu:
Otopite šećer u šerpi uz neprestano mešanje, a onda dodajte seckane lešnike. Brzo mešajte kako bi se šećer i lešnici sjeidnili. Sipajte grilijaš na pek papir i poravnajte. Ostavite da se stegne.
U šerpu sipajte vodu, šećer u prahu i vanilin šećer. Kuvajte dok ne dobijete gust sirup, sve vreme mešajte.
Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte seckane lešnike i promešajte. U fil dodajte margarin koji ste otopili, pa sve lepo sjedinite mikserom.
Izvadite grilijaš iz frižidera i dobro ga izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. Oblandu stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite filom i preko stavite drugu oblandu.
Tako radite dok ne utrošite sve. Poslednji red treba da bude oblanda. Pokrijte folijom i stavite nešto teško preko.
Ostavite preko noći da se stegne u frižideru ili na terasi.
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
Komentari(0)