SUTLIJAŠ NA TURSKI NAČIN: Od srpskog se razlikuje u JEDNOM, ali vrednom sastojku
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding
Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.
Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.
Sastojci:
1 šolja pirinča
Možda vas zanima:
Recept za čokoladni sutlijaš! Omiljena poslastica iz detinjstva na drugačiji način - morate probati
Nova verzija omiljene poslastice iz detinjstva – čokoladni sutlijaš.
TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
Možda vas zanima:
Recept za čokoladni sutlijaš! Omiljena poslastica iz detinjstva na drugačiji način - morate probati
Nova verzija omiljene poslastice iz detinjstva – čokoladni sutlijaš.
TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
Možda vas zanima:
Recept za čokoladni sutlijaš! Omiljena poslastica iz detinjstva na drugačiji način - morate probati
Nova verzija omiljene poslastice iz detinjstva – čokoladni sutlijaš.
TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
3 šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 šaka oraha
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.
Priprema:
Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vatri.
Dodajti mleko i još malo kuvati.
Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.
Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.
Dekorisati sa orasima, i poslužiti hladno.
Prijatno!
Izvor: espreso
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
Komentari(0)