Recept za čokoladni sutlijaš! Omiljena poslastica iz detinjstva na drugačiji način - morate probati
Nova verzija omiljene poslastice iz detinjstva – čokoladni sutlijaš.
Sutlijaš je slatki desert koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku. Mogu mu se dodati cimet, vanila, limunova kora. Jede se topao ili hladan. Jeftina poslastica odličnog ukusa koju smo svi jeli u detinjstvu. Napravite novu verziju koja će vas potpuno raspametiti, a sve što treba da uradite je da dodate čokoladu. Svetski kuvari su dodavanjem ove namirnice potpuno zaludeli svet.
Sastojci:
150 g pirična
850 ml mleka
Možda vas zanima:
TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
Možda vas zanima:
TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
Možda vas zanima:
TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU Sutlijaš ćete posle ovog recepta praviti na potpuno novi način
Donosimo vam osnovni recept - izuzetno brz i jednostavan, biće vam potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji.
POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
2 kašike putera
250 g čokolade
2 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte mleko, pirinač i šećer, pa kuvajte. Zatim postepeno dodajete seckanu čokoladu i mešajte dok se skroz ne otopi. Na kraju dodajete puter koji čekate da se otopi, isto uz mešanje. Ukrasite trešnjama ili nekim drugim voćem po želji.
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
Komentari(0)