SRBIJA ZEMLJA GROŽĐA Najbolja i najukusnija vina o kojima priča ceo svet
Po kom alkoholnom piću je Srbija poznata? Pretpostavljamo da bi većina ljudi na ovo pitanje odgovorila isto i odgovor bi bio – rakija.
Međutim, Srbija je zemlja bogate hrane, kreativnih gastronomskih običaja i širokog spektra savršenih alkoholnih pića koja predstavljaju mnogo više od rakije.
U Srbiji postoji preko 70,000 hektara vinograda koji proizvode preko 425,000 tona grožđa godišnje. Većina srpskog vina se proizvodi u lokalnim srpskim vinogradima. Najbolja vina Srbije predstavljaju Prokupac, Sauvignon, Italijanski Rizling, Cabernet, Muscat, Hamburg, Burgundy, Vranac, Tamjanika, Smederevka i Drinka.
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Možda vas zanima:
INTERNACIONALNI BANATSKI FESTIVAL VINA U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se u 10 časova
U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u hali (Medison) Zvonko Vujin sa početkom u 10 časova.
TRAGOVIMA VINA Zahvaljujući porodici Odeskalki osnovana prva vinarija u Erdeviku
Tragovi Odeskalkijevih koji su doprineli razvoju vinarstva u Sremu.
Istorija proizvodnje vina u Srbiji stara je preko 1000 godina. , Vino postaje bitan deo srpske kulture, pogotovo za vreme vladavine Nemanjića koji su usvojili i promovisali kulturu vina.
Jugoslavija je bila u prvih 10 zemalja na svetu po proizvodnji vina. U svom najvećem razvoju, proizvodila je preko 6 miliona hektolitara vina godišnje.
In vino Veritas, latinska je izreka koja znači “U vinu leži istina“.
(Izvor IG: Turizam_Srbije)
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)