NEZAMENJIVI KOLAČI Posni galeti, poslastica za svaku priliku!
Zna se šta se uvek pakovalo kao grickalica za put, ekskurziju, izlet, odličan i brz doručak, poslastica posle ručka, domaći keks na koji se uvek računa.
Sastojci:
500 g brašna
150 g šećera
2 kašike praška za pecivo
1 kašičica soli
3 kašike ulja
1/2 l pirinčanog mleka
100 ml kisele vode
Ulje ili margarin za podmazivanje
Priprema:
U činiji izmešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
Dodajte ulje, pirinčano mleko i mineralnu vodu, pa sve dobro sjedinite da se masa ujednači.
Sipajte testo u kalup za galete i pecite ih na uobičajen način, dok ne porumene ili dok se ne upali zelena lampica na aparatu.
Napomena: Recept je lep i ako izmešate pola belog a pola integralnog brašna, a mleko može biti i neko drugo biljno.
Ove posne galete možete služiti sa medom, džemom, posute prah-šećerom ili vanilin šećerom.
Prijatno!
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
Komentari(0)