Studentski dom košta samo 10 evra mesečno, a dobija se i zagarantovana novčana stipendija: Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji

16:00

Aktuelno 0

Srednjoškolci iz Ljubovije ovog leta imaće priliku da tokom raspusta odu u Rusiju, na besplatno usavršavanje znanja i to na jednom od 500 ponudjenih univerziteta. Gost Srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma Vojislav Milić.

škola
rina

Ovo je jedan u nizu promotivnih događaja koji će srednja škola organizovati u narednom periodu u cilju predstavljanja visoko-obrazovnih ustanova kako bi srednjoškolci prepoznali svoja interesovanja za nastavak daljeg obrazovanja.

– Drago mi je što smo imali priliku da u našoj školi ugostimo predstavnika Ruskog doma i što je našoj deci ponuđena mogućnost besplatnog studiranja u Rusiji. Mi kao škola podržavamo svaki vid obrazovnog usavršavanja. Letnja škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika, istorije, geografije i opšte kulture. Putovanja obogaćuju svakog čoveka – izjavila je za RINU Nada Beatović.direktorka SŠ “Vuk Karadžić.

Besplatne stipendije Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije obuhvataju: besplatno školovanje , zagarantovano mesto na budžetu – bez obzira na uspeh, zagarantovano mesto u studentskom domu, plaća se oko 10 evra mesečno i malu, ali zagarantovanu novčanu stipendiju, takođe bez obzira na uspeh.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Komentari(0)

Loading