Kadrovi od kojih se ledi krv u žilama: Ovako su pripadnici GSS-a uspešno izveli akciju spasavanja životno ugrožene osobe na Orlovoj steni

17:00

Aktuelno 0

Helikoptersko spasavanje je jedno od tehnički najkompleksnijih vidova spasavanja, ali i najefikasnije kada je u pitanju hitan transport životno ugrožene osobe.

kopaonik
rina

- Prethodnog vikenda smo sa vrhunskim pilotima i tehničarima Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije imali prilike da izvedemo do sada najzahtevniju vežbu helikopterskog spasavanja sa lokacije Orlove stene na Kopaoniku - kažu u GSS za agenciju RINA.

Do sada su spasioci GSS-a helikoptersko spasavanje iz stena uvežbavali samo na obukama u inostranstvu i ovo je prvi put da je ovakav zadatak odrađen na našem terenu sa našim posadama.

srpkinja sa zastavom

SRPKINJE MEĐU VIŠIM: Koja je prosečna visina žena u Evropi

Aktuelno

15:00

7 maj, 2024

Kao i cela planeta, tako je i Evropa tokom godina pretrpela značajne transformacije. Zahvaljujući novom tehnološkom napretku, evropski način života postao je zdraviji, što je jedan od ključnih faktora koji doprinose značajnom povećanju prosečne visine (pogotovo žena) u Evropi tokom prošlog veka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading