SPREMNI DOČEKAJTE SEZONU Evo kako da pravilno sterilišite tegle za zimnicu

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Kako biste tokom zime mogli da uživate u pojedinim vrstama voća i povrća, pripremilte zimnicu u vidu raznih sosova od povrća u ulju ili sirćetu, kiselih salata, sokova i džemova.

zimnica
Shutterstock

 

Septembar je vreme kada mnoge domaćice vredno rade na pripremanju zimnice u kojoj će uživati tokom hladnih meseci.

Kako biste tokom zime mogli da uživate u pojedinim vrstama voća i povrća, pripremilte zimnicu u vidu raznih sosova od povrća u ulju ili sirćetu, kiselih salata, sokova i džemova.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zrelo voće i povrće i dobar recept nisu jedini preduslovi za pripremu ukusne i trajne zimnice, izuzetno je važno pravilno sterilisati teglu. U nastavku predstavljamo četiri načina kako pravilno sterilisati tegle za zimsko skladištenje.

Sterilišite tegle u rerni

Iako je odavno poznata kao jedna od najboljih metoda, sterilizacija tegli u rerni traje malo duže.

Oprane tegle stavite u rernu tako što ćete ih staviti na papirne ubruse u dva sloja na rešetke za rernu i ređati tegle na rešetke tako da se ne dodiruju.

Zatim podesite temperaturu na 130  stepeni Celzijusa i ostavite ih 20 minuta. Koristite rukavicu za rernu da uklonite tegle i stavite ih na toplotno otporan pleh da se ohlade.

Sterilizacija tegle u kipućoj vodi

Tegle možete sterilisati tako što ćete ih kuvati u vrućoj vodi 10 do 15 minuta neposredno pre nego što ih napunite hladnom vodom. Na ovaj način se uništavaju sve klice koje mogu izazvati kvarenje.

Sterilišite tegle u mašini za pranje sudova

Sterilizacija tegli u mašini za pranje sudova je verovatno najlakši metod i dobro funkcioniše ako imate dodatnu funkciju dodatnog grejanja na svom uređaju.

Uverite se da je mašina prazna i čista. Stavite tegle i poklopce u mašinu za pranje veša i pokrenite ciklus pranja, koji traje koliko i priprema džema. Izvadite tegle i stavite ih na čist, upijajući komad kuhinjskog papira da se osuše.

Sterilizacija tegli u mikrotalasnoj rerni

Ako želite jednostavnu i brzu sterilizaciju tegli, predlažemo da ih stavite u mikrotalasnu rernu. Potrebno je da uradite sledeće korake nakon kojih će vaše tegle biti spremne za upotrebu:

Najpre očistite i operite teglu, pa je stavite u mikrotalasnu i uključite „najjače“ na 30 do 45 sekundi.

Zatim ih stavite naopačke na komad upijajućeg kuhinjskog papira da se osuše. Dok sterilizacija tegli u mikrotalasnoj pećnici dobro funkcioniše, ne možete sterilisati metalne poklopce na ovaj način.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading