KIŠA I ZAHLAĐENJE OČEKUJU NAS U CELOJ SRBIJI Temperatura do 14 stepeni, a evo šta nas čeka za vikend!

Jelena Vamović

10:38

Aktuelno 0

Danas u Srbiji minimalna temperatura 1°C, a maksimalna 14°C

KIŠA I ZAHLAĐENJE OČEKUJU NAS U CELOJ SRBIJI Temperatura do 14 stepeni, a evo šta nas čeka za vikend!
Foto: Tanjug

 

U Srbiji danas naoblačenje i prolazna kiša u svim krajevima koja se premešta od jugozapada ka severoistoku Srbije. Popodne na jugozapadu prestanak padavina i delimično razilaženje oblaka. Dnevna temperatura nekoliko stepeni niža nego u četvrtak zbog više oblaka i kiše, ali i dalje iznad proseka. Vetar ujutru umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan jugoistočni, a popodne umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C na istoku i jugoistoku do 7°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalna od 5°C u Negotinu do 13°C u Loznici i Valjevu.Uveče suvo, mada nije isključena kiša u toku noći. Temperatura u 22h od 5°C do 9°C.

U Beogradu naoblačenje i prolazna kiša uz malo svežije vreme nego u četvrtak. Vetar ujutru pojačan jugoistočni, a popodne i uveče umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 7°C, a maksimalna oko 10°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 9°C.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U Nišu naoblačenje i prolazna kiša uz malo svežije vreme nego u četvrtak. Vetar umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 7°C, a maksimalna oko 10°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 9°C.

U Užičkom regionu naoblačenje i prolazna kiša koja se premešta od jugozapada ka severoistoku Srbije. Popodne prestanak padvina i delimično razilaženje oblaka. Vetar ujutru umeren južni, a popodne jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 5°C, a maksimalna od 8°C do 11°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 5°C do 7°C. Na Zlatiboru i Tari kiša i najviše do 7°C.

shutterstock

 

U Novom Sadu naoblačenje i prolazna kiša uz malo svežije vreme nego u četvrtak. Vetar ujutru pojačan jugoistočni, a popodne i uveče umeren jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna oko 10°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 8°C.

U Subotici naoblačenje i kiša uz svežije vreme nego u četvrtak. Vetar ujutru pojačan jugoistočni, a popodne i uveče umeren jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3°C, a maksimalna oko 8°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 7°C.

Vreme narednih dana

U subotu toplije uz malo kiše ujutru, a zatim pretežno suvo u većini predela uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar umeren južnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 8°C, a maksimalna od 11°C u subotici do 17°C u zapadnim i centralnim predelima.

U nedelju toplo za ovo doba godine uz umeren južni vetar i naoblačenje sa povremenom kišom u drugom delu dana. U ponedeljak se očekuje zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. Krajem dana je moguća susnežica i prvi sneg i u nižim predelima, pre svega na zapadu Srbije. U utorak hladno uz sunčane intervale, a u sredu manji porast temperature.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading