PEVAČ HITA "SAČUVAJ TAJNU" Duško Kostić je toga dana nestao zauvek, a na adresu porodice nekoliko dana kasnije je stiglo pismo sledeće sadržine

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Svi ste sigurno u nekom trenutku života pevali pesmu "Sačuvaj tajnu ljubavi moja", pesmu koja je ušla u večnost srpske narodne muzike. Međutim, malo kome danas je poznata tragična životna priča Duška Kostića, pevača koji je pevao ovaj hit.

Pevač Duško Kostić
Printscreen/Youtube

Ni danas posle skoro tri decenije nije razrešena misterija nestanka čuvenog pevača, kojem se od 1996. gubi svaki trag.

Zvanična policijska verzija glasi da je izvođač legendarnog hita u predvečerje 13. maja te godine skočio s Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubistvo.

Međutim, njegova porodica nije bila uverena u ovu verziju.

Njegovo telo nikada nije pronađeno, a to je dodatno doprinelo da sve oko njegovog nestanka bude obavijeno misterijom i raznim pričama.

Postojalo je nekoliko verzija o tome šta se tačno dogodilo.

Neki su verovali da je Duško ubijen, a njegovo samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio, drugi su pričali da je pevač bio u depresiji jer mu je popularnost drastično opala, pa se odlučio na skok s mosta.

Treća verzija je najčudnija - prema njoj, Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ličnih razloga.

Torbica sa ličnim dokumentima pronađena je na mestu nesreće.

Duškova supruga Nevenka nikada nije dobila odgovore na mnoga pitanja o ovom tragičnom događaju, a detalji oko njegove smrti ostaju prožeti nelogičnostima.

Jednom prilikom je supruga Nevenka Kostić, takođe pevačica, izjavila za medije sledeće:

- Ne mogu da pričam o tome jer mislim da tu nisu čista posla, a moja intuicija me retko kad prevarila.

Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo on.

Nekoliko dana posle nestanka Duška Kostića, na adresu supruge, kao i kod njegovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane, stiglo je identično kratko pismo. Bez potpisa i pečata na kovertama, poruka je sadržala samo reči: Mnogo vas volim, oprostite mi.

Lepote srbije/ Alo.rs

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/90489/srpska-kneginja-tragicne-sudbine-dva-puta-proterana-lepotica-koju-ni-pogibija-sina-nije-mogla-da-slomi/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/80899/licno-tito-zabranio-je-ovu-pesmu-necete-verovati-zasto-razlog-je-strasan/vest

Komentari(0)

Loading