Oplemenite svoj vrt brzo i lako: Ovih 5 vrsta cveća će uneti šarm bez mnogo truda

Oplemenite svoj vrt brzo i lako: 5 vrsta cveća koje će uneti šarm bez mnogo truda

ruže
Shutterstock

Uživajte u prelepim cvetovima bez obaveze dugotrajnog održavanja! Predstavljamo 5 vrsta baštenskog cveća koje brzo raste i ne zahteva puno pažnje.

Svakodnevne obaveze često ograničavaju vreme koje možemo posvetiti bašti. Ipak, uz ove vrste cveća, uživanje u bojama i mirisima postaje jednostavno i pristupačno.

1.Dan-noć (Maćuhice): Ovo šarmantno cveće dolazi u različitim bojama poput ljubičaste, žute, roze, plave i narandžaste. Cvetaju čak i tokom zime, ali vodite računa da ne budu izložene direktnom suncu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2. Kadifa: Ovaj jednogodišnji cvet može da cveta čak i u malim prostorima, dolazi u živim bojama poput narandžaste, žute i ponekad bele.

3. Petunija: Poznata po svojoj raskoši, petunija brzo raste i oblikuje se u prelepe cvetne žbunove koji prelivaju ivice saksije kao vodopad.

4. Neven: Odlično podnosi jaku sunčevu svetlost i za samo dva meseca može izrasti u raskošan cvetni žbun uz minimalno zalivanje.

5. Dragoljub: Ova prilagodljiva biljka donosi šarm i lepotu, idealna je za različite vrste prostora od sunčanih terasa do soba s prozorima tokom zime.

Uživajte u brzom i jednostavnom uređenju vašeg vrta uz ove zahvalne vrste cveća koje će ga učiniti još lepšim i privlačnijim!

TAJNA U CENTRU BEOGRADA Prokletstvo ili nesrećna sudbina stuba Brankovog mosta?

TAJNA U CENTRU BEOGRADA Prokletstvo ili nesrećna sudbina stuba Brankovog mosta?

Zanimljivosti

16:00

25 jun, 2024

Mnogo Beograđana ovo ne zna, ali Brankov most danas živi svoj drugi život. Na njegovom mestu nekada je postojao mnogo impozantniji most Kralja Aleksandra. On je bio podignut 1934. i važio je za jedan od najlepših objekata onog vremena. Nažalost, potrajao je samo sedam godina jer je srušen već 1941. Sujeverni Beograđani rekli su da se time ispunilo prokletstvo koje i danas prati ovo mesto.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading