KAKO JE DRAGAN postao NAJSREĆNIJI čovek u Srbiji i šta ga spaja sa Teslom i drugim velikanima

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Dragan Ristić, penzionisani profesor matematike iz Surdulice, Srbija, postao je svojevremeno najsrećnija osoba u zemlji zbog svog jedinstvenog hobija, sakupljanja detelina sa četiri lista. Njegova strast za pronalaženjem ovih retkih prirodnih pojava dovela ga je do skoro 1.900 sakupljenih primeraka tokom godina, pričao je Dragan za medije.

sreća
Printscreen

  - Prema naučnim saznanjima, pronalaženje deteline sa četiri lista je prilično izazovno. To je genetska mutacija kod detelina, i samo oko jedna od deset hiljada detelina sa tri lista ima taj dodatni list.

   - Četiri lista se smatraju simbolima vere, nade, ljubavi i sreće.

- Draganov cilj je bio da napravi lepu kolekciju detelina sa četiri lista kao poseban poklon za srpskog teniskog šampiona Novaka Đokovića.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

  - Đokovićev uspeh i dostignuća inspirisali su Dragana, ali nemamo saznanja da li je svoj cilj ostvario.

Dragan Ristićeva strast prema detelinama sa četiri lista kombinovala prirodu, matematiku i radoznao duh. Njegova priča nas podseća da ponekad najjednostavnije stvari mogu doneti ogromnu radost i povezati nas sa čarolijom prirode.

Mnoge poznate ličnosti često imaju ili su imale  različite hobije koji nisu vezani za njihove poslove. Evo nekoliko zanimljivih i čudnih hobija poznatih ličnosti:

KAKO JE DRAGAN postao NAJSREĆNIJI čovek u Srbiji i šta ga spaja sa Teslom  i drugim velikanima Printscreen/Youtube
 

Nikola Tesla je imao duboku i iskrenu ljubav prema golubovima. Njegova veza sa ovim pticama bila je posebna i duboko emotivna.

Još u detinjstvu, Tesla je posmatrao ptice kako kruže u vazduhu i slušao njihovo  cvrkutanje.

Tesla je gajio golubove. Svakog dana je donosio hranu za njih i toliko ih pripitomio da su mu golubovi sletali na ramena i jeli hranu iz njegove ruke. Njegova ljubav prema pticama nije prestajala kroz sav njegov dug život1.

Bela golubica: Postojala je jedna posebna golubica koju je Tesla posebno voleo. Bila je čisto bela sa svetlosivim pegama na krilima. Teslina veza sa ovom pticom bila je mistična. Ona bi ga pronalazila na svakom mestu kad bi je pozvao. Ova bela golubica postala je simbol Tesline ljubavi prema prirodi i pticama.

Ako bi neki golub bio bolestan, Tesla bi ga nosio u svoj hotelski stan da se ogreje i oporavi. Kada bi se golub oporavio, vraćao bi ga njegovom jatu. Njegova briga o ovim pticama pokazuje njegovu nesebičnost i ljubav prema životinjama.

Džoni Dep je poznat kao kolekcionar lutaka. Pored glume, Dep ima strast prema ovim umetničkim delima. Njegova kolekcija uključuje različite vrste lutaka, od antikviteta do modernih umetničkih kreacija. Njegova fascinacija lutkama dodaje još jedan sloj njegove jedinstvene ličnosti

Pevačica Bijonse ima na svom imanju na desetine hiljada pčela i bavi se pravljenjem meda. Osim što je počela da pravi med zbog alergije svojih ćerki, briga o pčelama je za nju ispunjavajuća aktivnost.

Iako možda ne izgleda kao zavisnik od adrenalina, Nikol Kidman voli skakanje padobranom. Ona je čak lincencirani instruktor i često drži časove za druge žene.

Glumac Bred Pit uživa u igranju sa keramikom i pravljenju originalnih mozaika i skulptura. Ovaj hobi mu je otkrio njegov prijatelj Leonardo Dikaprio.

Paris Hilton iznenađuje u svakom pogledu. Njen omiljeni hobi je hvatanje žaba na svom ranču u Nevadi. Takođe, obožava obilazak izložbi prastarih radija i naučila je da restaurira veoma stare komade.

Vil Smit je ostvario svoj san iz detinjstva i bavi se mačevanjem. Često organizuje zajedničke borbe sa svojim prijateljima Tomom Kruzom i Dejvidom Bekamom.

Anđelina Džoli: Glumica Anđelina Džoli ima kolekciju noževa u svom domu. Nasledila je ovaj hobi od svoje majke i stalno traga za novim primercima koje će uvrstiti u kolekciju.

 

Komentari(0)

Loading