Ovo je prava INFUZIJA za cveće! Vraća u život biljke koje su već sasušene, ne košta ništa, a baš ČINI ČUDA

Ponekad se, i pored redovnog zalivanja, dešava da listovi klonu, a cvetovi potamne, pa biljka deluje sparušeno, kao da joj nema spasa.

cveće
Shutterstock

Biljka ipak može da se oporavi i to bez korišćenja hemijskih sredstava.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da je zalijete takozvanom šećernom vodicom koja je odlična i za duži život rezanog cveća.

Infuzija za biljke

Kafenu kašiku šećera sipajte u šolju vode, pa razmutite kašikom i ovim rastvorom zalijte biljke koje propadaju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ipak, vodite računa; ovim rastvorom nemojte zalivati cveće češće od jednom do dva puta mesečno.

Kako piše „Newsbeast“, preterano zalivanje biljke takozvanom šećernom vodicom može da ošteti unutrašnju strukturu biljke, jer visoke koncentracije tečne saharoze mogu da izazovu ispiranje vode iz korena, što na kraju dovodi do dehidracije i uginuća biljke.

Cveće će se "buniti" ako mu ne odgovara

Sobno cveće zaliveno ovim rastvorom će se “pobuniti” ako mu on ne odgovara. To će vam pokazati na dva načina – ili će listovi brzo požuteti ili će naglo ostati bez preostalih cvetova. U tom slučaju obustavite prihranu šećernom vodicom, piše Telegraf.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading