Poznati voditelj je bio poslednji novinar koji je pričao sa Slobom i prvi saznao za njegovu smrt

Novinar Miodrag Popov široj javnosti poznat je pre svega kao domaćin kultne emisije "Ipak se okreće", koja se emitovala na RTS i Pinku.

Poznati voditelj je bio poslednji novinar koji je pričao sa Slobom i prvi saznao za njegovu smrt
printscreen/Jutjub

Počeo je karijeru na radiju, a na televiziji je krenuo od vremenske prognoze.

Uradio je više od 10.000 reportaža, a neke su danas postale istorija

Zanimljivo je i to da je Popov bio poslednji  novinar koji je razgovarao sa nekadašnjim predsednikom SR Jugoslavije, Slobodanom Miloševićem, i prvi saznao za njegovu smrt.

- Išao sam u haški zatvor nekoliko puta u posetu svom prijatelju Vinku Pandureviću, za koga i danas smatram da je nevino osuđen. Vodio sam i ćerke da vide taj segment neizbrisive istorije. Takvu istoriju, koju nigde drugde i nikad više neće moći upoznati. Sećam se, da bi ušao, morao si da prođeš kroz sedamnaest vrata.

- Tamo sam prvi put video uživo Slobodana Miloševića. Sticajem okolnosti, ja sam poslednji novinar koji je s njim razgovarao. Nekoliko meseci kasnije je umro. NJegov pritvorski "komšija" Vinko je to prvi video i istog momenta mi javio. Ja sam tako bio u prilici da to javim svim medijima i tako je vest o smrti Miloševića istog trenutka obišla svet, pre nego što su prekinute sve telefonske veze s Hagom.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Komentari(0)

Loading