KAKO JE NASTALA "NEDELJA": Hit Džeja Ramadanovskog krije tužnu istinu

Pesma "Nedelja" jedna je od najvećih hitova pokojnog pevača i boema Džeja Ramadanovskog, a teška životna priča iza ove balade malo je poznata javnosti.

KAKO JE NASTALA "NEDELJA": Hit Džeja Ramadanovskog krije tužnu istinu
Printscreen

Pokojni pevač Džej Ramadanovski je veliki deo detinjstva proveo u popravnom domu, međutim, nije bilo poznato da je upravo u toj ustanovi i nastao jedan od njegovih najvećih hitova „Nedelja“ uz koju je kasnije i ispraćen na večni počinak.

Pesma „Nedelja“ je autobiografska, objavljena je 1991. godine na albumu „Ko se s nama druži“, a pevač je jednom prilikom u medijima ispričao sve o njenom istorijatu i tužnoj prošlosti u kojoj je nastala.

-U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme „Nedelja“ sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu- rekao je on tada i dodao:

-Ta „Nedelja“ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren- govorio je iskreno pokojni pevač.Podsetimo, Džej je preminuo 6. decembra 2020 godine, a svet je napustio baš u nedelju. NJegova želja je bila da bude ispraćen uz muziku, pa je dvadeset violina za poslednje zbogom na groblju zasviralo upravo pesmu „Nedelja“, piše magazin Novosti.

Ruskinja živela 9 meseci u Beogradu pa pobrojala šta joj je sve smeta kod Srba: "Hrana je užasna, sve u prodavnicama je upitno i po MENTALITETU UOPŠTE NISMO ISTI!"

Ruskinja živela 9 meseci u Beogradu pa pobrojala šta joj je sve smeta kod Srba: "Hrana je užasna, sve u prodavnicama je upitno i po MENTALITETU UOPŠTE NISMO ISTI!"

Zanimljivosti

18:00

28 februar, 2024

Jedna Ruskinja je na Telegram kanalu po stavkama opisala šta joj se posle devet meseci života u Srbiji nije dopalo ovde. Ona je istakla da su to stvari zbog kojih je njoj život ovde bio jako težak i to sve podleila u grupa sa više od 40.000 ljuda u kojoj su mahom njeni zemljaci, ali ipak, mnogi Rusi se nisu složili sa njenim stavom.

satelit

Luča leti u svemir: Prvi crnogorski satelit biće lansiran sa kosmodroma u Rusiji i doneće podatke značajne za čovečanstvo, mladi inovatori nadmašili sva očekivanja

Zanimljivosti

13:00

28 februar, 2024

Za mlade i talentovane inovatore iz Podgorice više ni nebo nije granica, jer su oni medju prvima u regionu osmislili satelit koji će poleteti u svemir, a kom su dali ime "Luča". Okupljeni u organizaciji Montenegro Space Research mladi inovatori su uspešno prevazišli sve prepreke i sada su u toku finalni radovi kako bi sve bilo spremno za prvi let.

Komentari(0)

Loading