Redovno koristite RENDE, a da li znate čemu služe SVE ČETIRI njegove strane!? Mnogi koriste samo jednu, a sada je rešena misterija

Ljudi se često iznenade kada shvate da određene uređaje koriste pogrešno i da je zapravo sve vreme postojala lakša metoda. Slična situacija je i sa rendeom, jer ljudi ne znaju tačno čemu služe njegove četiri strane.

Renda
Shutterstock

Jedan korisnik Redita je na mreži postavio pitanje "Da li je neko nekada koristio ovaj deo rendea sa najsitnijim rupicama? Čemu ono zapravo služi?", aludirajući da je on nikada nije koristio i da uglavnom koristi samo jednu stranu za rendanje sira.

Na ovoj strani, sa najsitnijim rupicama, možete usitniti parmezan, koricu limuna, pomorandže ili limete za kolače. Takođe, mogu da se naprave pramenovi sira koji se lako tope u prelivima za salate ili umake,

Ona strana rendea sa velikim rupama koje izgledaju kao kapljice može da posluži u svim situacijama u kuhinji, od rendanja šargarepe, krompira, kuvanih jaja za salatu, do rendanja mekog sira za picu.

Strana rendea sa nazubljenim rupama služi da se na njoj renda voće i povrće za kašice. Na toj strani možete trljati luk, da biste dobili njegov sok za obloge i slično.

Strana sa duguljastim rupama služi za rezanje voća i povrća na tanke i ravnomerne listiće, koje kasnije možete koristiti za salate, ili kao ukrase na tanjiru i slično. Na primer, ako volite čips, krompir možete narezati na ovoj strani rendea i tako ćete dobiti tanke listiće koje kasnije možete ispržiti.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading