DVA NAJLEPŠA ŽENSKA IMENA NA SLOVO H: Nose ih devojčice koje donose sreću, koje su dobre ali i čistog srca i duše

Izdvojili smo za vas dva ženska imena na slovo H kojima retko koji roditelj može da odoli, a tek kada vidite njihovo značenje...

DVA NAJLEPŠA ŽENSKA IMENA NA SLOVO H: Nose ih devojčice koje donose sreću, koje su dobre ali i čistog srca i duše
Shutterstock

zbor imena za bebu je veoma odgovoran zadatak, a ako ste trenutno u tim odlukama, možda treba da odgovorite na šest važnih pitanja koja vam mogu pomoći da donesete odluku. Ako ste i dalje u nedoumici, mi vam predlažemo dva ženska imena na slovo H.

Imena sa ovim početnim slovom su retka kod nas, ali va dva imena imaju divno značenje i vrlo su slatka za male devojčice.

Hana

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Smatra se da je to originalno arapsko ime, iako neki izvori ipak tvrde da je ime poreklom iz nemačkog jezika (originalno Hanne) ili pak da je poteklo iz staro-hebrejskog jezika (originalno Hanna).

Kada se uzme u obzir arapsko poreklo imena Hana, njegovo značenje je – "pametna i razumna ženska osoba"; "osoba koja je inteligentna"; "žena puna znanja, vrlina i iskustva"; "razumnost ili osoba kojoj je vrlina razumevanje"; "sreća"; "žena koja donosi radost i sreću"; "žena koja je vesnik sreće".

Helena

Ime Helena ima više značenja, a to su: "žena koja je obasjana suncem"; "osoba koja je sjajna kao sunce"; "ona koja zrači svetlost i toplinu"; "osoba koja donosi radost i sreću"; "osoba koja je sjajna; dobra; blistavog uma; čistog srca i duše"; "osoba koja rasvetljava tamu"; "žena sunce".

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading