NIKAKO NE SMETE DA IH IZBACITE IZ ISHRANE! Evo šta je potrebno telu da bi mršavilo!
Svaki put kad planiramo dijetu ili redukciju ishrane, naša ideja se svodi na izbacivanje ugljenih hidrata

Napokon nam stižu dobre vesti. Određeni ugljeni hidrati zapravo mogu učiniti naš stomak ravnijim i pomoći u sagorevanju neželjenih kilograma.
Osim toga, oni su prilično neophodna grupa hrane koja nam pomaže da živimo svakodnevni život.
- Ugljeni hidrati su najveći izvor energije za telo. Oni obezbeđuju telu glukozu koju koristi za energiju, koja se takođe može skladištiti za buduću upotrebu. Takođe, igraju dragocenu ulogu u zdravlju našeg creva, obezbeđujući korisna vlakna u digestivnom traktu - tvrdi Rijanon Lambert, nutricionista i autor knjige "Nauka o ishrani: razotkrijte mitove o ishrani i naučite kako da se dobro hranite za zdravlje i sreću".
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Možda vas zanima:

BELA ČORBA, NAJBOLJI RECEPTI Najčešće se priprema sa piletinom, ali vi možete da odaberete neko drugo meso (FOTO/RECEPTI)
Kada nastupe jesen i zima, i dugi hladni dani, naša ishrana se dosta menja.. Tada za ručak najčešće pripremamo čorbice i supice koje nas fino ugreju. Osim što nas ugreju verno čuvaju naš imunitet, što je i više nego bitno tokom tih hladnijih dana. Posebno kada su temperature promenljive, kao što jesu, svake godine sve više..

SRPSKA TRADICIONALNA KUHINJA KROZ VEKOVE Ribama je čak pridavan lekovit i magijski značaj u lečenju raznih bolesti (FOTO/VIDEO)
Naša nacionalna kuhinja je jedna od najosobenijih zbog toga što je naš narod odvajkada iznalazio različite načine pripremanja jela. Helmold, nemački istoričar 12. veka, opisujući osvajanje slovenskih teritorija od strane Karla Velikog, pominje jedan prijem kod kralja Pribislava, govoreći: Pribislav nas je primio veoma ljubazno i priredio nam obilnu gozbu. Dvadeset jela je bilo na stolu, što su ga postavili pred nas
Rijanon smatra da su ugljeni hidrati toliko važni da treba da čine trećinu dnevne ishrane.
Ovih 5 ugljenih hidrata bi vam zapravo moglo pomoći da smršate brzo:
1. Testenina
KONTROLA PROPORCIJA: dve šake (osušene)
- Različitost testenina od cele pšenice je jednostavan način da povećate sadržaj vlakana koja će vam pomoći da se duže zasitite, podržite zdravlje probave i smanjite rizik od bolesti kao što je dijabetes tipa 2 - kaže Rijanon.
Iako je zagrevanje testenine idealno zimsko jelo, odličan način za održavanje zdrave težine je zapravo hladna testenina. "Kada ljudi konzumiraju testeninu toplu, u poređenju sa hladnom, ona će se brže otpuštati u krvotok, dok će kada se ohladi postojati otporniji skrob koji, prema studijama, treba da podrži ljude sa zdravom težinom ili pomogne u gubitku težine može pomoći kod sitosti creva – održavajući ljude zadovoljnim duže", kaže nutricionista.
Shutterstock
2. Pirinač
KONTROLA PROPORCIJA: dve šake (osušene)
Odlučite se za smeđi pirinač, odlična opcija za posluživanje sa karijem i taginima.
- Ima ukus orašastih plodova i odličan je izvor dijetalnih vlakana - kaže Rijanon, koja nastavlja da objašnjava da neunošenje dovoljno ugljenih hidrata, kao što je ishrana sa visokim sadržajem proteina/malo masti, može dovesti do lošeg raspoloženja. Ovo zauzvrat može dovesti do prejedanja; posebno jesti hranu koja je puna šećera.
Da biste održali dobro raspoloženje, važno je osigurati da nivoi serotonina budu stabilni. "Serotonin je neurotransmiter koji pomaže u prenošenju poruka iz jedne oblasti mozga u drugu i veruje se da utiče na različite psihološke funkcije; poznat je kao naš 'hormon sreće' zbog svojih kvaliteta za stabilizaciju raspoloženja" otkriva Rijanon. Ona dodaje da bi konzumiranje kvalitetnih ugljenih hidrata uz izvor proteina koji sadrži aminokiselinu triptofan (mislimo da mleko, tunjevina, piletina, ćuretina i zob) takođe moglo biti dobro za povećanje serotonina.
Shutterstock
3. Krompir
KONTROLA PROPORCIJA: jedan krompir veličine šake
Shutterstock
Vratite krompir na listu za kupovinu. Iako pečeni krompir prekriven masnoćom možda nije najzdraviji izbor, pokušajte da ispečete krompir i prelijete ga vegetarijanskim čilijem ili ruzmarinom.
- Pečeni krompir pomaže varenju zbog visokog sadržaja vlakana i visokog sadržaja vitamina B6; ključni vitamin za telo - kaže nutricionista i doddaje da B vitamini igraju važnu ulogu u održavanju zdravog nervnog sistema i pomažu našim telima da oslobađaju energiju iz hrane koju jedemo.

Lidija Vukićević 1 stvar nikad ne drži na trpezi za Uskrs, po hrišćanstvu to je simbol zla: A verovanje kaže da donosi nesreću u kuću i označava bol
Lidija Vukićević vlro je posvećena pripremama za Vaskrs, te otkriva kako proslavlja najradosniji hrišćanski praznik u svom domu.

Naše bake i deke nikad nisu sadili smokvu blizu kuće: Razlog će vas šokirati - ovo drvo nikako nije poželjno
Bez obzira na to koju nameru imate pri sadnji drveća, važno je da se prethodno posavetujete sa stručnjacima.

Noga ovih ljudi ne sme da kroči na Ostrog: Ova pravila ni za živu glavu ne treba kršiti
Poseta ovom manastiru, smeštenom visoko u steni, nije klasično putovanje, već predstavlja duhovnu avanturu, a za svakog vernika, to je pravo hodočašće.

Milica je sa 20 godina abortirala i nikom ništa nije rekla: A onda joj se jednog dana javio Sveti Vasilije Ostroški, posle toga nikad više nije bila ista
Milica je doživela pravo čudo na Ostrogu, posle toga više nikad nije bila ista

Otac Srpkinje počinio strašan greh, ona pitala popa da li se gresi prenose na pokolenja: Evo do kog kolena se nasleđuje
"Silno me interesuje koliko mi, kao potomci svojih upokojenih srodnika snosimo odgovornost za njihov greh?", ovim rečima se srpskom svešteniku obratila jedna žena. Ona je detaljno objasnila kakav greh je počinio njen otac i plaši se da li i do kog kolena posledice greha trpi potomstvo.
Komentari(0)