Maj u Beogradu: Putovanje kroz boemske ulice Skadarlije, istorijske tvrđave Kalemegdana i oaze rekreacije na Adi Ciganliji

14:00

Turizam 0

Dok maj polako otkriva svoje čari, Beograd, srpska prestonica, postaje mesto gde se boje, zvukovi i mirisi stapaju u savršenstvo ovog godišnjeg doba. Grad na ušću Save i Dunava nudi brojne mogućnosti za istraživanje i uživanje tokom maja, a među njima su i neizostavni popularni lokaliteti poput Skadarlije, Kalemegdana i Ade Ciganlije.

Beograd
Shutterstock

Skadarlija, poznata i kao beogradska boemska četvrt, budi se u maju sa svojim šarmom popločanih ulica i autentičnih kafana. Posetioci mogu uživati u tradicionalnoj srpskoj kuhinji i živoj muzici dok šetaju kroz ove slikovite ulice.

Maj u Beogradu: Putovanje kroz boemske ulice Skadarlije, istorijske tvrđave Kalemegdana i oaze rekreacije na Adi Ciganliji E-stock
 

Kalemegdan, istorijska tvrđava koja nadgleda ušće Save i Dunava, privlači posetioce svojom impozantnom arhitekturom i prelepim pogledom na grad. Tokom maja, Kalemegdan postaje omiljeno mesto za šetnju i piknik, gde se posetioci mogu opustiti i uživati u prelepom okruženju.

Maj u Beogradu: Putovanje kroz boemske ulice Skadarlije, istorijske tvrđave Kalemegdana i oaze rekreacije na Adi Ciganliji Shutterstock/Pobednik
 

Ada Ciganlija, popularno rekreativno mesto Beograđana, postaje još živopisnija tokom maja. Ovaj veštački poluostrvo na reci Savi nudi različite aktivnosti poput vožnje bicikla, rolera, ili jednostavno opuštanja na obali reke uz osvežavajući vetar.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Maj u Beogradu: Putovanje kroz boemske ulice Skadarlije, istorijske tvrđave Kalemegdana i oaze rekreacije na Adi Ciganliji Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dakle, dok maj donosi svoju raskoš, Beograd poziva sve posetioce da dođu i dožive ovaj živopisni grad u njegovom najlepšem izdanju.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Komentari(0)

Loading