ISTOPIĆETE SE OD LEPOTE Za praznike predlažemo da posetite najlepša sela Zlatibora, EVO koja

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Sirogojno je naselje smešteno na istočnom obodu Zlatibora, ovo selo je svojevrsni muzej i najveći baštinik zlatiborskih običaja, domaće radinosti i prošlosti. Njegova bogata istorija i kulturno nasleđe privlače posetioce iz celog sveta. Ako već niste, obavezno planirajte posetu ovom jedinstvenom selu u kojem ćete imati osećaj povezanosti sa precima kroz autentični prikaz nekadašnjeg načina života.

Sirogojno
Lepote Srbije/J.J.

Okruženo netaknutom prirodom, Sirogojno nudi prelepe pejzaže, šumske staze i čist vazduh. Idealno je mesto za opuštanje i beg od gradske vreve.

Muzej na otvorenom “Staro selo” u Sirogojnu predstavlja prikaz života i tradicije ovog kraja. Posetioci mogu da se upuste u šetnju kroz vreme i osete duh prošlih epoha. Kuće, ambari, vodenice, crkva i druge autentične građevine svedoče o načinu života i veštinama koje su se prenosile s kolena na koleno.

Sirogojno je takođe poznato po pletiljama. Ovde se ručno izrađuju tradicionalni džemperi, čarape, rukavice i drugi topli odevni predmeti. Ovi unikatni komadi od vune su omiljeni suvenir među posetiocima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Okruženo netaknutom prirodom, Sirogojno nudi prelepe pejzaže, šumske staze i čist vazduh. Idealno je mesto za opuštanje i beg od gradske vreve.

Sirogojno je mesto gde se tradicija i priroda stapaju u jedinstvenu harmoniju. Posetite ga i otkrijte njegovu lepotu.

ISTOPIĆETE SE OD LEPOTE Za praznike predlažemo da posetite najlepša sela Zlatibora, EVO koja Shutterstock/Gostilje vodopad
 

A, ako dođete u ovaj kraj, ne propustite priliku da posetite vodopad u Gostilju, koji se nalazi na nekoliko kilometara od Sirogojna. Vodopad se obrušava sa 20 metara visine niz krečnjačke litice. To je još jedno čarobno mesto koje vredi videti, a takođe, Gostilje je u trci za titulu najlepšeg sela na svetu,  to je dovoljan razlog da se uputite ka ovim krajevima i uverite se u njihovu lepotu.

Komentari(0)

Loading