Uskršnja čarolija u Srbiji: Otkrivamo skrivene dragulje za praznično putovanje

11:00

Turizam 0

Uskrs je praznik koji se širom Srbije obeležava sa mnogo ljubavi, tradicije i, naravno, ukusne hrane. Ako razmišljate gde da provedete ovaj veliki hrišćanski praznik, predlažemo vam nekoliko destinacija koje će vaše uskršnje praznike učiniti nezaboravnim.

vrnjačka banja
rina

1. Vrnjačka Banja: Praznik u srcu prirode

Vrnjačka Banja, poznata po svojim lekovitim vodama i prelepim parkovima, idealna je destinacija za one koji Uskrs žele da provedu u miru i tišini prirode. Praznični program uključuje i posebne ceremonije u lokalnim crkvama, kao i brojne kulturne događaje.

2. Novi Sad: Uskrs u gradu kulture

Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, nudi bogat kulturni program za Uskrs. Posetite Petrovaradinsku tvrđavu, uživajte u uskršnjem koncertu Simfonijskog orkestra i ne propustite tradicionalni uskršnji vašar u centru grada.

Novi Sad Shutterstock
 

3. Subotica: Tradicionalni Uskrs u Vojvodini

Subotica, grad sa bogatom istorijom i prelepom arhitekturom, pruža jedinstven doživljaj za Uskrs. Posetite veličanstvenu Subotičku katedralu, uživajte u tradicionalnim vojvođanskim jelima i obavezno probajte čuvene uskršnje kolače.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4. Etno selo Stanišići: Putovanje kroz vreme

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za potpuni beg od svakodnevice, posetite Etno selo Stanišići. Ovde možete doživeti tradiciju i običaje kakvi su nekada bili, sa autentičnim smeštajem u drvenim kolibama, domaćom hranom i prigodnim uskršnjim aktivnostima za celu porodicu.

5. Topola: Istorija i vinarije

Ljubitelji istorije i dobrog vina naći će svoje mesto u Topoli, gde pored obilaska Oplenca i uživanja u prirodi, možete posetiti i brojne lokalne vinarije koje za Uskrs nude posebne degustacije.

Srbija za Uskrs nudi raznovrsne mogućnosti za sve ukuse - od mirnog odmora u prirodi do kulturnih i gastronomskih avantura. Bez obzira na to gde odlučite da provedete Uskrs, sigurni smo da će vas dočekati toplina i gostoprimstvo koje ovo podneblje čini posebnim. Srećan Uskrs!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading