Srpska banja se nalazi na specifičnom magnetnom polju i za nju je čuo čitav svet FOTO

Lepote Srbije

12:00

Turizam 0

Popularnost jedne od najpoznatijih srpskih banja ne jenjava.

atomska banja
rina

Interesovanje sa Atomsku banju Gornja Trepča, o kojoj je pisao i čuveni Gardijan, vrlo je veliko, a smeštajni kapaciteti se brzo popunjavaju. Gosti stižu sa svih strana sveta, ali ipak prednjače domaći posetioci koji su upoznati s time koliko je lekovito ovo mesto.

"Kapaciteti se pune i sve je veće interesovanje domaćih turista, jer su se ljudi nekako više okrenuli prirodi i dolaze ovde kod nas na termomineralnu vodu koja je jedinstvena iu Evropi u svetu, beže od svakodnevnog stresa i gradskIh sredina i ovde pronalaze mir. Nalazimo se na 460 metara nadmorske visine, jakom magnetnom polju, tako da sam boravak ovde u Atomskoj banji je sam po sebi terapija”, rekao je za Rinu Nenad Mladenović, direktor marketinga Atomske banje.

Kada su u pitanju vaučeri, takođe, vlada veliko interesovanje, a prvi kontingent od 100.000 vaučera podeljen je u rekordna prva dva sata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Očekujemo sada svi taj novi broj vaučera koji će Ministarstvo odobriti, naši potencijalni korisnici usluga već imaju spremne rezervacije. Poslali smo više od 3.000 rezervacija, tako da onog trenutka kada bude objavljeno, verujemo da će naši gosti biti u poštama i ostvariti svoje pravo na subvencionisani odmor”, kazao je Mladenović.

atomska banja rina
 

Što se tiče turističke ponude grada Čačka, ona je raznovrsna, zabeležen je veoma uspešan nastup na Sajmu turizma u Beogradu, gde je prezentovano sve ono što jeste turizam grada na Moravi.

"Između ostalih, Atomska banja je pravi turistički biser, naravno, tu je i nezaobilazna Ovčarsko-kablarska klisura, Ovčar banja, koja je i dalje u revitalizaciji, koja se i dalje gradi, pa očekujemo i završetak nekih najvažnijih projekata, poput vidikovca na Kablaru u toku ove godine. Naravno, tu je i jezero Međuvršje, kulturno-istorijski spomenici, kulturno-istorijsko nasleđe u samom centru grada. Takođe, moram reći da Čačak standardno beleži dobar porast u nekoliko procenata noćenja, pa između ostalog sam grad, sam Čačak su imali zaista veliko povećanje dolazaka broja turista za skoro 10 odsto”, rekao je Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačka.

Na nedavnom Sajmu turizma u Beogradu, štand TO Čačak je bio dobro posećen, ostvareni su brojni i dobri kontakti.

"Između ostalog imali smo i nagradnu igru za koju je učešće uzelo dosta posetilaca, imali smo i posetu predsednika države na našem štandu, koji se zanimao I interesovao za projekte u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i projekte koje imamo na jezeru Međuvršje, u Ovčar banji i na Kablaru, tako da mi smatramo da smo imali zaista dobar sajam, da smo zaista dobro prezentovali naš grad”, zaključio je Jakovljević.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading