CELA KUĆA U BANJI ZA 20 EVRA! Nalazi se na samo sat vremena od Beograda, a turista nikad više! Evo šta sve nude

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Banja Vrujci je nekada bila narodno lečilište, a danas moderan centar za medicinski i rekreativni turizam.

CELA KUĆA U BANJI ZA 20 EVRA! Nalazi se na samo sat vremena od Beograda, a turista nikad više! Evo šta sve nude
Shutterstock

Zbog toga mnogi turisti osim lekovite vode i lekovitog blata koji pomažu u lečenju raznih bolesti, ovde dolaze i da bi uživali u prirodi, domaćoj hrani, opustili se i odmorili. Cena smeštaja kreće se od 14 evra, za apartmane, dok se cela vikendica može iznajmiti za 22 evra.

Banja Vrujci smeštena je između Mionice i Ljiga, u dolini između planine Suvobor i reke Toplice. Od Beograda je udaljena oko 110 kilometara, što je oko sat i 20 minuta vožnje kolima. Iz godine u godinu ova banja svojim sadržajem i gostoprimljivošću privlači sve veći broj domaćih i stranih posetilaca, pa se s pravom može reći da postaje sve popularnije mesto za odmor tokom cele godine. Ovde se može naći i zabava za najmlađe, i sportski tereni i bazeni za malo starije, a predivni parkovi za sve ljubitelje prirode. U prilog tome idu i cene smeštaja i hrane, koje su bukvalno za svačiji džep.

Cene smeštaja u Banji Vrujci od 14 evra

Činjenica je da banje u Srbiji postaju atraktivne turističke destinacije gde naši građani ali istrani rado provode svoj godišnji odmor. Prema posećenosti, može se zaključiti da je banja Vrujci svakako među prvima na listi. U okviru banje postoje brojni smeštajni kapaciteti, uključujući hotele, vile, apartmane i privatne kuće za iznajmljivanje. Posetioci mogu birati između različitih opcija koje odgovaraju njihovim potrebama i budžetu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tako se prema trenutno aktuelnim cenama smeštaja, noćenje u apartmanima u kreće od 14 evra, po osobi, dok je za isti smeštaj za dve osobe potrebno izdvojiti 25 evra i to se odnosi na kompletno opremljenu smeštajnu jedinicu.

Za one koji više vole privatnost, celu vikendicu od 40 kvadrata moguće je iznajmiti za 20 evra. Kuća ima sopstvenu kuhinju, balkon, terasu i sve elemente, a za boravak tri osobe kuća košta 8 evra više.

Kompletno opremljen studio sa bazenom i kaminom moguće je iznajmiti za 35 evra. Ova cena važi za noćenje za dve osobe a u to je uključen i doručak. Prema priloženim fotografijama, kuća ima ogromno dvorište i nalazi u mirnom delu, okružena zelenilom i prirodom.

Lekovita voda u Vrujcima leči razna oboljenja

Glavna karakteristika banja u Srbiji su prirodne lekovitosti a za Banju Vrujci njeni lekoviti termalni izvori, čija temperatura vode može dostići i do 38 stepeni. Voda iz ovih izvora bogata je mineralima poput kalcijuma, magnezijuma, sumpora i drugih elemenata koji imaju pozitivan uticaj na zdravlje i pomažu u lečenju različitih zdravstvenih problema. Najčešći zdravstveni problemi koji se leče u ovoj banji su reumatska oboljenja, kožne bolesti, respiratorne bolesti, degenerativne bolesti kostiju i zglobova, nervni sistem, oporavak nakon povreda.

Svi koji banju posete prvi put, ne moraju mnogo da brinu kako će upotpuniti vreme, jer turističke organizacije organizuju ture koje vode do svih najpoznatijih atrakcija i prirodnih lepota u okolini Banje. Neki od njih su izleti do Struganika i rodne kuće vojvode Mišića, Rajca, Suvobora, Maljena.

(Blic)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading