CELA KUĆA U BANJI ZA 20 EVRA! Nalazi se na samo sat vremena od Beograda, a turista nikad više! Evo šta sve nude

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Banja Vrujci je nekada bila narodno lečilište, a danas moderan centar za medicinski i rekreativni turizam.

CELA KUĆA U BANJI ZA 20 EVRA! Nalazi se na samo sat vremena od Beograda, a turista nikad više! Evo šta sve nude
Shutterstock

Zbog toga mnogi turisti osim lekovite vode i lekovitog blata koji pomažu u lečenju raznih bolesti, ovde dolaze i da bi uživali u prirodi, domaćoj hrani, opustili se i odmorili. Cena smeštaja kreće se od 14 evra, za apartmane, dok se cela vikendica može iznajmiti za 22 evra.

Banja Vrujci smeštena je između Mionice i Ljiga, u dolini između planine Suvobor i reke Toplice. Od Beograda je udaljena oko 110 kilometara, što je oko sat i 20 minuta vožnje kolima. Iz godine u godinu ova banja svojim sadržajem i gostoprimljivošću privlači sve veći broj domaćih i stranih posetilaca, pa se s pravom može reći da postaje sve popularnije mesto za odmor tokom cele godine. Ovde se može naći i zabava za najmlađe, i sportski tereni i bazeni za malo starije, a predivni parkovi za sve ljubitelje prirode. U prilog tome idu i cene smeštaja i hrane, koje su bukvalno za svačiji džep.

Cene smeštaja u Banji Vrujci od 14 evra

Činjenica je da banje u Srbiji postaju atraktivne turističke destinacije gde naši građani ali istrani rado provode svoj godišnji odmor. Prema posećenosti, može se zaključiti da je banja Vrujci svakako među prvima na listi. U okviru banje postoje brojni smeštajni kapaciteti, uključujući hotele, vile, apartmane i privatne kuće za iznajmljivanje. Posetioci mogu birati između različitih opcija koje odgovaraju njihovim potrebama i budžetu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tako se prema trenutno aktuelnim cenama smeštaja, noćenje u apartmanima u kreće od 14 evra, po osobi, dok je za isti smeštaj za dve osobe potrebno izdvojiti 25 evra i to se odnosi na kompletno opremljenu smeštajnu jedinicu.

Za one koji više vole privatnost, celu vikendicu od 40 kvadrata moguće je iznajmiti za 20 evra. Kuća ima sopstvenu kuhinju, balkon, terasu i sve elemente, a za boravak tri osobe kuća košta 8 evra više.

Kompletno opremljen studio sa bazenom i kaminom moguće je iznajmiti za 35 evra. Ova cena važi za noćenje za dve osobe a u to je uključen i doručak. Prema priloženim fotografijama, kuća ima ogromno dvorište i nalazi u mirnom delu, okružena zelenilom i prirodom.

Lekovita voda u Vrujcima leči razna oboljenja

Glavna karakteristika banja u Srbiji su prirodne lekovitosti a za Banju Vrujci njeni lekoviti termalni izvori, čija temperatura vode može dostići i do 38 stepeni. Voda iz ovih izvora bogata je mineralima poput kalcijuma, magnezijuma, sumpora i drugih elemenata koji imaju pozitivan uticaj na zdravlje i pomažu u lečenju različitih zdravstvenih problema. Najčešći zdravstveni problemi koji se leče u ovoj banji su reumatska oboljenja, kožne bolesti, respiratorne bolesti, degenerativne bolesti kostiju i zglobova, nervni sistem, oporavak nakon povreda.

Svi koji banju posete prvi put, ne moraju mnogo da brinu kako će upotpuniti vreme, jer turističke organizacije organizuju ture koje vode do svih najpoznatijih atrakcija i prirodnih lepota u okolini Banje. Neki od njih su izleti do Struganika i rodne kuće vojvode Mišića, Rajca, Suvobora, Maljena.

(Blic)

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading