Nezaboravna praznična avantura na Mokroj gori po cenama koje će vas oduševiti!

12:00

Turizam 0

Za sve one koji žele da proslave Dan državnosti Srbije, 15. februar, na poseban način, predlažemo nezaboravno putovanje koje neće opteretiti vaš budžet. U srcu Srbije, između zelenih brda i čistih reka, nalazi se idealno mesto za kratki odmor i uživanje u prirodnim lepotama i bogatoj istoriji naše zemlje.

Nezaboravna praznična avantura na  Mokroj gori po cenama koje će vas oduševiti!
ATA Images

Destinacija: Mokra Gora i Drvengrad

Mokra Gora, smeštena između planina Tara i Zlatibor, poznata je po svojoj živopisnoj prirodi i jedinstvenim atrakcijama. Najpoznatija od njih je Sarganska Osmica, uskotračna železnica koja pruža nezaboravan vožnju kroz netaknutu prirodu, sa spektakularnim pogledima na okolinu. Cena vožnje je veoma pristupačna i iznosi oko 1000 dinara po osobi, što ovu avanturu čini dostupnom za sve.

Drvengrad, etno selo koje je izgradio poznati filmski režiser Emir Kusturica, nudi jedinstven doživljaj tradicionalnog života u Srbiji. Uz minimalnu ulaznicu, možete prošetati šarmantnim drvenim kućicama, posetiti autentične radionice, galerije i bioskop. Drvengrad takođe nudi mogućnost ručka u tradicionalnim restoranima, gde možete probati specijalitete srpske kuhinje po veoma pristupačnim cenama.

Nezaboravna praznična avantura na  Mokroj gori po cenama koje će vas oduševiti! ATA Images

Prirodne lepote i aktivnosti

Za ljubitelje prirode, Mokra Gora nudi brojne mogućnosti za pešačenje, planinarenje i istraživanje. Planinarske staze vode do prelepih vidikovaca, vodopada i netaknutih šuma, a cena iznajmljivanja opreme ili učešća u organizovanim turama je više nego povoljna.

Smeštaj

Kada je u pitanju smeštaj, Mokra Gora i okolina nude širok spektar opcija - od povoljnih soba u domaćinstvima do luksuznijih varijanti u etno selima i planinskim hotelima. Cene noćenja se kreću od 2000 dinara po osobi, što omogućava svim posetiocima da pronađu opciju koja odgovara njihovom budžetu.

Nezaboravna praznična avantura na  Mokroj gori po cenama koje će vas oduševiti! ATA Images

Kako doći do Mokre Gore?

Mokra Gora je lako dostupna automobilom ili autobusom iz većih gradova Srbije. Iz Beograda, putovanje traje oko 4 sata vožnje, sa redovnim autobuskim linijama koje vode do obližnjih gradova, odakle možete lako doći do Mokre Gore.

Proslava Dana državnosti u Mokroj Gori i Drvengradu nudi idealnu kombinaciju odmora, avanture i kulture po veoma povoljnim cenama. Bilo da tražite mirno utočište u prirodi, istorijsku avanturu ili kulturno obogaćenje, ovo putovanje će vam sigurno ostati u lepom sećanju. Ne propustite priliku da istražite jedno od najlepših mesta u Srbiji i proslavite ovaj praznik na nezaboravan način.

Komentari(0)

Loading