VELIKE POHVALE ZA NAŠU PRESTONICU Srbija se našla na listi najjefitnijih mesta za odmor u 2024. godini, a tek da vidite kako su opisali Beograd

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Jedna od njih je i Srbija.

VELIKE POHVALE ZA NAŠU PRESTONICU Srbija se našla na listi najjefitnijih mesta za odmor u 2024. godini, a tek da vidite kako su opisali Beograd
Shutterstock

Magazin Condé Nast Traveler predstavio je najjeftinija mesta za putovanje u 2024. – destinacije koje konstantno nude bolji ugođaj za manje novca i očekuje se da se taj trend i nastavi. Jedna od njih je i Srbija.

- Beograd nastavlja da se pojavljuje kao jedan od najuzbudljivijih kulturnih epicentara Evrope, ali je znatno jeftiniji od, recimo, Pariza ili Berlina (barem za sada) - navodi CNT, a u nastavku otkriva i glavne adute srpske prestonice za poziciju na ovoj listi.

- Relativno je lako pronaći hotele ispod 100 dolara, iako smeštaj nije toliko važan kada celu noć provedete plešući u klubovima širom grada. Ali poželećete da se odmorite da biste istražili bogatstvo beogradskih muzeja i instalacija savremene umetnosti, od kojih su mnoge otvorene u poslednjih nekoliko godina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

VELIKE POHVALE ZA NAŠU PRESTONICU Srbija se našla na listi najjefitnijih mesta za odmor u 2024. godini, a tek da vidite kako su opisali Beograd Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Na listi su se našle još neke zemlje iz našeg okruženja – Mađarska (Budimpešta), Severna Makedonija (Ohrid) i Albanija, za koju se navodi da je mnogo jeftinija od drugih evropskih zemalje i još „ispod radara kao turistička destinacija“.

„…Što znači da još postoji šansa da je posetite pre nego što se pročulo i krenule gužve. Jedan od najprivlačnijih razloga za putovanje je hrana: zamislite stolove pune jagnjetine s mirisom ruzmarina, jakim planinskim sirevima, brancinom i flašama voćnih sokova“, navodi CNT, uz napomenu da se hotelski smeštaj za dvoje može naći već od 70 dolara.

Pogledajte listu najjeftinijih destinacija za 2024. godinu:

Mađarska

Južna Koreja

Meksiko

Mongolija

Vijetnam

Brazil

Južnoafrička republika

Šri Lanka

Filipini

Madagaskar

Egipat

Malezija

Indija

Srbija

Severna Makedonija

Nepal

Gambija

Indonezija

Albanija

Uzbekistan

maglič

Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad

Turizam

12:00

14 jun, 2024

Mladi arheolog, Miloš Sretenović, sa diplomom u rukama obišao je mnoge zemlje sveta. Najjači utisak na njega je ostavila Južna Amerika i način života tamošnjih stanovnika, tako da kada se vratio u beogradsku kancelariju više ništa nije bilo isto. Intenzivno je počeo da razmišlja da svoj život promeni iz korena, a svoj san je i ostvario. Podno zidina srednjovekovne trvrđave Maglič kod Kraljeva realizuje projekat održive zajednice, u kom učestvuju volonteri iz svih zemalja sveta. Otkupio je imanje površine od oko pet hektara i tu napravio jedinstveni volenterski kamp u regionu – Magličgrad. Do sada je kroz Magličgrad prošlo oko 200 volontera iz čitavog sveta.

Komentari(0)

Loading