Ovo je idealna destinacija za zimovanje u blizini Beograda

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Divčibare, turističko mesto na planini Maljen, nalazi se na svega nekoliko sati vožnje od Beograda, a predstavlja idealnu destinaciju za zimovanje.

Ovo je idealna destinacija za zimovanje u blizini Beograda
Printscreen/Instagram/8arisrece

Divčibare pružaju posetiocima savršenu priliku za opuštanje u prirodnom ambijentu. Najistaknutija odlika Divčibara je upravo iskustvo mira koje pružaju. Blizina glavnom gradu čini Divčibare idealnom destinacijom za beg od gradske verve.

Na Divčibarama se možete opustiti uz cvrkut ptica i šum vode i na taj način obnoviti energiju za svakodnevne izazove koje priređuje moderan način života. Pored toga, nude vam se i druge brojne aktivnosti.

Prirodne lepote

Divčibare pre svega odlikuju netaknuta priroda: šume, prostrane livade i planinske staze. Tokom proleća i leta, u šumama se može videti raznobojno i raznoliko cveće, a zimi one postaju raj za skijaše. Divčibare su savršeno mesto za uživanje u prirodi i svežem planinskom vazduhu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Brojne aktivnosti

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pored pomenutog skijanja, Divčibare nude i druge aktivnosti poput biciklizma, planinarenja, jahanja i vožnje kvadovima. Planinarima nudi izazovne staze, ali ima i onih lakih koje su pogodne za početničke šetnje. Za ljubitelje adrenalina, na Divčibarama postoji i Avantura park u kome možete uživati na zip-lajnu.

Gastronomska ponuda tradicionalnih specijaliteta

Tu je naravno i raznovrsna gastronomska ponuda sa autentičnim jelima kao što su roštilj, kajmak, kuvana jela i naravno pečurke koje su poznate širom Srbije.

Kulturno nasleđe

Divčibare imaju i bogato kulturno nasleđe koje se ogleda u brojnim znamenitostima. To su pre svega manastiri, posebno manastir Ćelije, koji je sazidan još u 13. veku. Uz obilazak znamenitosti, turisti mogu da prisustvuju brojnim kulturnim manifestacijama koje su slika bogatog kulturnog života ovog dela Srbije, poput džez festivala u Valjevu ili manifestacije u čast Živojina Mišića u Mionici.

(putujsigurno)

 

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije

 

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading