Ovo je idealna destinacija za zimovanje u blizini Beograda

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Divčibare, turističko mesto na planini Maljen, nalazi se na svega nekoliko sati vožnje od Beograda, a predstavlja idealnu destinaciju za zimovanje.

Ovo je idealna destinacija za zimovanje u blizini Beograda
Printscreen/Instagram/8arisrece

Divčibare pružaju posetiocima savršenu priliku za opuštanje u prirodnom ambijentu. Najistaknutija odlika Divčibara je upravo iskustvo mira koje pružaju. Blizina glavnom gradu čini Divčibare idealnom destinacijom za beg od gradske verve.

Na Divčibarama se možete opustiti uz cvrkut ptica i šum vode i na taj način obnoviti energiju za svakodnevne izazove koje priređuje moderan način života. Pored toga, nude vam se i druge brojne aktivnosti.

Prirodne lepote

Divčibare pre svega odlikuju netaknuta priroda: šume, prostrane livade i planinske staze. Tokom proleća i leta, u šumama se može videti raznobojno i raznoliko cveće, a zimi one postaju raj za skijaše. Divčibare su savršeno mesto za uživanje u prirodi i svežem planinskom vazduhu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Brojne aktivnosti

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pored pomenutog skijanja, Divčibare nude i druge aktivnosti poput biciklizma, planinarenja, jahanja i vožnje kvadovima. Planinarima nudi izazovne staze, ali ima i onih lakih koje su pogodne za početničke šetnje. Za ljubitelje adrenalina, na Divčibarama postoji i Avantura park u kome možete uživati na zip-lajnu.

Gastronomska ponuda tradicionalnih specijaliteta

Tu je naravno i raznovrsna gastronomska ponuda sa autentičnim jelima kao što su roštilj, kajmak, kuvana jela i naravno pečurke koje su poznate širom Srbije.

Kulturno nasleđe

Divčibare imaju i bogato kulturno nasleđe koje se ogleda u brojnim znamenitostima. To su pre svega manastiri, posebno manastir Ćelije, koji je sazidan još u 13. veku. Uz obilazak znamenitosti, turisti mogu da prisustvuju brojnim kulturnim manifestacijama koje su slika bogatog kulturnog života ovog dela Srbije, poput džez festivala u Valjevu ili manifestacije u čast Živojina Mišića u Mionici.

(putujsigurno)

 

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije

 

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading