TURISTI JE OBOŽAVAJU, A POSTOJI MNOGO RAZLOGA ZAŠTO Da li možete da pogodite koja je najposećenija banja u Srbiji? (FOTO)

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Republički zavod za statistiku na jugu Srbije beleži još posećenost Pirota, Kuršumlije, Lukovske banje, Ribarske i Sijarinjske banje.

TURISTI JE OBOŽAVAJU, A POSTOJI MNOGO RAZLOGA ZAŠTO Da li možete da pogodite koja je najposećenija banja u Srbiji? (FOTO)
vikipedija/Vrnjačka banja

 

Od januara do septembra ove godine Niš je posetilo 120.238 turista, što je za 18,9 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U tom istom periodu, najposećeniji gradovi u Srbiji bili su Beograd, sa nešto više od milion turista, i Novi Sad sa 175.000. Niška banja je u istom periodu imala 5.781 posetioca, što je za 11,8 odsto više nego u 2022. godini, ali se i dalje nalazi među banjama sa malim brojem gostiju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najposećenija je Vrnjačka banja, koja je za prvih devet meseci imala 150.495 turista i Sokobanja, koja je imala 124.749. Najposećeniji planinski centri su Zlatibor, Kopaonik i Fruška gora. Na Zlatiboru je evdentirano od januara do septembra 261.996 turista, na Kopaoniku 116.554, a na Fruškoj gori 69.023.

TURISTI JE OBOŽAVAJU, A POSTOJI MNOGO RAZLOGA ZAŠTO Da li možete da pogodite koja je najposećenija banja u Srbiji? (FOTO) Shutterstock
 

Republički zavod za statistiku na jugu Srbije beleži još posećenost Pirota, Kuršumlije, Lukovske banje, Ribarske i Sijarinjske banje.

Za prvih devet meseci ove godine Pirot je posetilo 20.215 turista, Kuršumliju 31.968, Lukovsku banju 24.627, Ribarsku banju 9.440, a Sijarinjsku banju 9.128 turista. Pirot, Kuršumlija i Lukovska banja zabeležili su rast broja turista u odnosu na isti period prošle godine, a Ribarska i Sijarinjska banja pad.

Broj turista u Pirotu povećan je za 37,4 odsto, u Kuršumliji za 18,8 odsto, dok je u Lukovskoj banji povećanje 1,1 odsto. U Ribarskoj banji broj turista je smanjen za 5,5 odsto, a u Sijarinjskoj banji za tri odsto.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading