MESTO GDE NOVAK ĐOKOVIĆ SKUPLJA POZITIVNU ENERGIJU Kada je poslednji put bio u krizi Nole je posetio ovo misteriozno selo u Srbiji i tada se sve promenilo (VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Pokušali smo da se malo vratimo u prošlost i došli do jednog zapažanja, koje ništa ne mora da znači, a opet može biti od presudne uloge.

MESTO GDE NOVAK ĐOKOVIĆ SKUPLJA POZITIVNU ENERGIJU Kada je poslednji put bio u krizi Nole je posetio ovo misteriozno selo u Srbiji i tada se sve promenilo (VIDEO)
EPA/youtube/printscreeen

 

Mnogi se pitaju šta je uticalo na tako dobru formu i koja je tajna srpskog tenisera. Pokušali smo da se malo vratimo u prošlost i došli do jednog zapažanja, koje ništa ne mora da znači, a opet može biti od presudne uloge.

Nakon loše forme prošle godine, Novak je sa suprugom Jelenom otputovao u jedno srpsko selo nadomak Zlatibora gde je otvorio vrtić. U pitanju je Ljubiš, selo u opštini Čajetina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Đokovićima je očigledno baš prijala poseta ovom selu pa su iskoristili priliku da uživaju u specijalitetima, ali i isprobali najduži ziplajn u Srbiji.

Da li je zaista Ljubiš probudio nešto posebno u Novaku? Možda je to njegova tajna uspeha i možda je vreme da ga ponovo poseti. Nadamo se da će Nole 2023. godinu završiti kao apsolutni vladar teniskog sveta, a ko zna, možda energiju za nove uspehe potraži ponovo nadomak Zlatibora.

Ukratko o Ljubišu

 

Ljubiš je naselje u Srbiji u opštini Čajetina u Zlatiborskom okrugu, jedno od većih Zlatiborskih sela koje se nalazi između vrhova Murtenice, Borkovca i Jasenova. Prema popisu iz 2011. bilo je 515 stanovnika.

Prosečna nadmorska visina iznosi oko 850m (najniži deo je 810m, dok je najviši vrh Borkovca oko 1000m). Ljubiš se sastoji iz centralnog dela (centra) i zaselaka Gornjeg Ljubiša i Donjeg Ljubiša.

Ljubiš je rodno mesto našeg poznatog pesnika Ljubivoja Ršumovića udaljeno je 25 kilometara od centra Zlatibora. Priroda u Ljubišu je izuzetno bogata i obiluje raznim vrstama biljnog sveta. Posebno se ističu lekovito bilje, pečurke i šumsko voće, pa je idealno za sve one koji vole da šetaju po livadama i šumama i uživaju u plodovima prirode. Kroz selo protiče reka Ljubišnica na kojoj postoje izgrađeni ribnjaci kalifornijske pastrmke. Ukoliko se odlučite da posetite ovo živopisno selo, ne propustite da obiđete i Ršumsku pećinu.

Srpski Holivud

BRAVO SRBINE Srpski Holivud zasijao novim sjajem a dobio i šajkaču (FOTO)

Turizam

17:00

21 jun, 2024

Gornji Milanovac – Na planini Rudnik u selu Mutanj, jedna prelepa livada postala je prava turistička atrakcija i to zahvaljujući entuzijazmu samo jednog čoveka. Ivan Jakovljević poznatiji kao Ivo Car napravio je Srpski Holivud i to tako što je podigao kredit i postavio čuvena slova koja se mogu videti i na brdu iznad Los Anđelesa. Ipak, nakon 17 godina došlo je vreme za malu popravku dobro poznatih slova.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Komentari(0)

Loading