MESTO GDE NOVAK ĐOKOVIĆ SKUPLJA POZITIVNU ENERGIJU Kada je poslednji put bio u krizi Nole je posetio ovo misteriozno selo u Srbiji i tada se sve promenilo (VIDEO)

Lepote Srbije

16:00

Turizam 0

Misteriozno selo koje je pomoglo Novaku Đokoviću.

MESTO GDE NOVAK ĐOKOVIĆ SKUPLJA POZITIVNU ENERGIJU Kada je poslednji put bio u krizi Nole je posetio ovo misteriozno selo u Srbiji i tada se sve promenilo (VIDEO)
EPA/youtube/printscreeen

Mnogi se pitaju šta je uticalo na tako dobru formu i koja je tajna srpskog tenisera. Pokušali smo da se malo vratimo u prošlost i došli do jednog zapažanja, koje ništa ne mora da znači, a opet može biti od presudne uloge.

Nakon loše forme prošle godine, Novak je sa suprugom Jelenom otputovao u jedno srpsko selo nadomak Zlatibora gde je otvorio vrtić. U pitanju je Ljubiš, selo u opštini Čajetina.

Đokovićima je očigledno baš prijala poseta ovom selu pa su iskoristili priliku da uživaju u specijalitetima, ali i isprobali najduži ziplajn u Srbiji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Da li je zaista Ljubiš probudio nešto posebno u Novaku? Možda je to njegova tajna uspeha i možda je vreme da ga ponovo poseti. Nadamo se da će Nole 2023. godinu završiti kao apsolutni vladar teniskog sveta, a ko zna, možda energiju za nove uspehe potraži ponovo nadomak Zlatibora.

Ukratko o Ljubišu

Ljubiš je naselje u Srbiji u opštini Čajetina u Zlatiborskom okrugu, jedno od većih Zlatiborskih sela koje se nalazi između vrhova Murtenice, Borkovca i Jasenova. Prema popisu iz 2011. bilo je 515 stanovnika.

Prosečna nadmorska visina iznosi oko 850m (najniži deo je 810m, dok je najviši vrh Borkovca oko 1000m). Ljubiš se sastoji iz centralnog dela (centra) i zaselaka Gornjeg Ljubiša i Donjeg Ljubiša.

Ljubiš je rodno mesto našeg poznatog pesnika Ljubivoja Ršumovića udaljeno je 25 kilometara od centra Zlatibora. Priroda u Ljubišu je izuzetno bogata i obiluje raznim vrstama biljnog sveta. Posebno se ističu lekovito bilje, pečurke i šumsko voće, pa je idealno za sve one koji vole da šetaju po livadama i šumama i uživaju u plodovima prirode. Kroz selo protiče reka Ljubišnica na kojoj postoje izgrađeni ribnjaci kalifornijske pastrmke. Ukoliko se odlučite da posetite ovo živopisno selo, ne propustite da obiđete i Ršumsku pećinu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading