ZA PRAVE LJUBITELJE JESENI Ovo su tri destinacije koje morate posetiti tokom najšarenijeg godišnjeg doba (FOTO)

18:00

Turizam 0

Iskoristite prijatne jesenje dane i provedite ih u prirodi uz zanimljive aktivnosti i predivne šetnje sa porodicom.

ZA PRAVE LJUBITELJE JESENI Ovo su tri destinacije koje morate posetiti tokom najšarenijeg godišnjeg doba (FOTO)
Wikipedia/ Shutterstock/ Rina

Iako je leto prošlo, prirodni biseri Srbije baš sada, tokom jeseni, dolaze do pravog izražaja u periodu kada lišće počinje da žuti.

Određene destinacije je najbolje posetiti upravo u jesen. Baš tokom jesenjeg raspusta je pravo vreme da pobegnete od gradske vreve, stoga smo izdvojili tri planine koje su idealan izbor za celu porodicu.

Iskoristite prijatne jesenje dane i provedite ih u prirodi uz zanimljive aktivnosti i predivne šetnje sa porodicom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Rudnik

ZA PRAVE LJUBITELJE JESENI Ovo su tri destinacije koje morate posetiti tokom najšarenijeg godišnjeg doba (FOTO) Foto: Rina
 

 

 

Najviša planina u Šumadiji nalazi se na oko 100 kilometara od Beograda kod Gornjeg Milanovca. Planina Rudnik predstavlja čvorište između slivova Zapadne Morave, Velike Morave i Kolubare, a čini je devet vrhova i veoma je bogata šumama.

Ova destinacija je poznata po natpisu "Srpski Holivud" koji se smatra jednim od omiljenih izletišta meštana, a na istom vidikovcu nalazi se velika ljuljaška sa koje se pruža fascinantan pogled.

U podnožju planine postoji i etno selo, a odnedavno mladi parovi mogu da se fotografišu i kod novopostavljene platformi na kojoj piše "I love you". Tokom uživanja u netaknutoj prirodi, u okolini planine može da se poseti nekoliko arheoloških nalazišta, na kojima deca i odrasli mogu bolje da se upoznaju sa drevnom istorijom našeg područja.

Divčibare

ZA PRAVE LJUBITELJE JESENI Ovo su tri destinacije koje morate posetiti tokom najšarenijeg godišnjeg doba (FOTO) Wikipedia
 

 

Takođe na samo 100 kilometara od Beograda, na planini Maljen, nalazi se prelepa oaza mira i prirode koja je tek u prethodnih nekoliko godina postala popularna za šire mase. Gradsko naselje Divčibare idealno je za romantično ili porodično jesenje putovanje. 

Samo naselje smešteno je na oko 38 kilometara od Valjeva, a omiljeno je putnicima koji su željni odmora u prirodi. Na Divčibarama je stalno naseljeno svega oko 200 ljudi, te je mesto veoma simpatično.

Iz Divčibara polazi nekoliko pešačkih staza koje nisu preterano izazovne, a najpoznatija je ona koja vodi ka Crnom vrhu. Za decu bi verovatno najzanimljiviji bio avantura park na Maljenu, gde mogu da učestvuju u brojnim zanimljivim i aktivnim programima. Pored toga u okolini ovog mesta nalazi se nekoliko manastira: Pustinja, Lelić i Ćelije.

Fruška Gora

ZA PRAVE LJUBITELJE JESENI Ovo su tri destinacije koje morate posetiti tokom najšarenijeg godišnjeg doba (FOTO) Shutterstock
 

 

Jedina vojvođanska planina takođe može biti idealna destinacija za produženi vikend, tokom kog lako može da se kombinuju rekreacija, odmor, planinarenje i kulturni sadržaji. 

Možda najpoznatije izletište Fruške Gore je Stražilovo, mesto gde je sahranjen pesnik Branko Radičević i do kog vodi prelepa, ali pomalo strma šumska staza. Tokom šetnje kroz šumu posetioci mogu da nauče mnogo toga o lokalnoj vegetaciji zahvaljujući tablama postavljenim pored staze.

Osim ovoga, Fruška Gora poseduje i izuzetnu kulturnu vrednost zahvaljujući skupini verskih objekata čarobne arhitekture i velikog istorijskog značaja. Naime, dobro je poznato da se na ovoj planini nalazi 16 srednjovekovnih manastira.

A iako je više nije vreme za kupanje, tokom šetnje turisti, a posebno ljubitelji pecanja, mogu da obiđu i neke od brojnih jezera na toj planini, kao što je na primer Bašenovačko, Sotsko ili jezero Bruje Erdevik.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

 

Komentari(0)

Loading